Влада

Підручники для перших класів вже надруковані та розвозяться по школах Житомирської області, - ОДА

17 September 2018, 11:31

100% букварів, підручників з математики та курсу «Я досліджую світ» для 1 класів надруковані та передаються на розвезення до обласних книжкових баз.

Про це 14 вересня поінформував офіційний сайт Міністерства освіти і науки України.

«Для нас важливо, щоб підручники з базових предметів – букварі, підручники з математики та курсу «Я досліджую світ» – прийшли в школу швидше, аби вчителі могли з ними ознайомитись та почати роботу з дітьми. Загалом 2 тижні на доставку – нормальний термін, враховуючи досвід попередніх років, тобто підручники мають бути в школах до 1 жовтня. Але завжди є застереження щодо роботи місцевих органів самоврядування. Ми довозимо всі книжки до обласних книжкових баз, а далі їх розвозять місцеві органи самоврядування. Тому я хочу звернутися до управлінців на місцях: будь ласка, не зволікайте з розвезенням, одразу щойно отримаєте підручники на обласні бази – починайте довезення до шкіл», – цитує сайт Міністра освіти і науки України Лілію Гриневич.

У прес-службі Житомирської облдержадміністрації Житомир.info уточнили, що станом на 17 вересня в Житомирській області підручники для 1-х класів вже розвозяться по школах.

«На сьогодні область отримала далеко не всі підручники для 1-х класів. На базу надійшли «Букварі» Пономарьова, «Математика» трьох авторів, «Я досліджую світ» і «Мистецтво» двох авторів. Мушу зауважити, що до кінця вересня для роботи з дітьми вчителям підручники ще не потрібні, доки іде звикання першокласників. Рознарядку по районах і ОТГ ми робимо по мірі надходження віддрукованих підручників», - розповіла у коментарі Житомир.info головний спеціаліст управління освіти Житомирської облдержадміністрації Алла Фльора.

МОН також зауважує, що цьогорічний друк підручників мав низку ризиків ще від початку через збільшений у 2,5 рази друк книг – понад 18 млн примірників для 1, 5 та 10 класів. Через це терміни розвезення підручників у школи посуваються в середньому на місяць. Підручники з усіх предметів 1, 5, 10 класів розміщені на сайті МОН за посиланням https://mon.gov.ua/ua/osvita/zagalna-serednya-osvita/pidruchniki/elektronni-pidruchniki.

На сайті Міносвіти також зазначається, що протягом вересня у першокласників триває адаптаційний період – вони навчаються без підручників, не носять в школу важкі ранці та працюють найперше для вироблення правил класу та щоденних алгоритмів роботи.

Нагадаємо, що Інститут модернізації змісту освіти (ІМЗО), який відповідальний за експертизу підручників та їх закупівлю, буде реорганізований у зв’язку з порушенням термінів друку підручників. Наразі в установі триває аудит.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2018 року житомирські школи замовили друк за державний кошт необхідної кількості підручників для перших класів за стандартами Нової української школи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нова українська школа 1 клас НУШ підручник  
Матеріали по темі