Місто

​Перехрестя Шевченка-Князів Острозьких у Житомирі без світлофору, але з новою розміткою і знаками

19 September 2018, 14:51

У Житомирській міськраді не вщухають розмови щодо нерегульованого перехрестя по вулиці Шевченка-Князів Острозьких. Чи не на кожному засіданні член виконкому Руслан Годований наголошує: перехрестя аварійне і, щоб врегулювати це питання, там конче необхідно встановити світлофор.

Чи зрушилася справа у цьому напрямку, на черговому виконкомі доповідає начальник управління транспорту Михайло Грищук.


«Була створена комісія у складі начальника служби безпеки і патрульної поліції, працівника управління транспорту та міськсвітла. Виїхали на вказаний об’єкт - Князів Острозьких - Шевченка. Обстежили, прийняли рішення встановити додаткові знаки - встановили. Це аварійно-небезпечна ділянка та концентрація ДТП. Також чітко нанесли пішохідні переходи, зробили різку кущів, щоб не заважали видимості. На сесії 26 червня депутати прийняли рішення, щоб включити до програми безпеки дорожнього руху встановлення світлофорів на даному об’єкті і на Шевченка, 113, але фінансування поки затримується», - доповідає начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Михайло Грищук.

На запитання, хто ж затримує фінансування, Михайло Грищук відповідає.

«У бюджетній комісії не вистачило голосів», - каже він.

«У мене є прохання: дати протокольне доручення повторно звернутись до бюджетної комісії, запросити мене, і я прийду переконувати людей, що життя безцінне. Адже це найбільш аварійне перехрестя в місті Житомирі. Друге перехрестя - біля спорткомплексу «Динамо». Зазвичай там аварійність наступає у темну пору. Немісцеві починають їхати з дуже великою швидкістю. Я нагадую, що там теж мали встановити світлофор, і його також не встановили. Ми будемо восени знову мати там проблему. Я ж не кажу, що сьогодні немає грошей на все, але гроші з’являться, ПКД (проектно-кошторисна документація, ред.) - це 200 - 300 тис. грн на два світлофори, це ж не мільйони гривень», - говорить член виконавчого комітету Житомирської міської ради Руслан Годований.

Зрештою, члени виконкому більшістю голосів ухвалили рішення: доручити управлінню транспорту повторно звернутись спільно з фіндепартаментом до бюджетної комісії, аби та таки підтримала виділення коштів на встановлення світлофорів на аварійно небезпечних ділянках у місті.

Нагадаємо, на черговому засіданні виконкому Житомирської міськради, 4 травня 2018, говорили про першочерговість встановлення світлофорів на аварійних перехрестях та вулицях.

Як повідомляв Житомир.info, 14 серпня 2018 на перехресті Князів Острозьких-Шевченка у Житомирі зіштовхнулись автомобілі. Раніше зазначалось, що 12 липня 2018 на тому ж перехресті не розминулися автомобіль і мопед.

Щодо сумнозвісного перехрестя спорткомплексу «Динамо» на Чуднівській, то 12 квітня 2018 Ford збив 11-річну дівчинку, а 27 вересня 2017 року Volkswagen збив трьох дітей на пішохідному переході.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перехрестя виконком Шевченка-Князів Острозьких  
Матеріали по темі