Економіка

У відділі освіти Чуднівської РДА житомирські аудитори виявили втрат на суму понад півмільйона гривень

20 September 2018, 11:42

Фахівці управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області провели ревізію фінансово-господарської діяльності відділу освіти Чуднівської районної державної адміністрації за період з 01.01.2015 по 31.05.2018 і виявили фінансові порушення, що призвели до втрат, на суму 562,2 тис. грн.

Про це 20 вересня інформує прес-служба управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Зокрема, аудитори з’ясували, що до місцевого бюджету не перераховано 269,7 тис. грн відшкодованих юридичними та фізичними особами зайвих витрат відділу освіти минулих років. Також виявлено факти оплати підрядникам вартості ремонтно-будівельних робіт, які фактично не були виконані на 145,4 тис. грн. Ще понад 86 тис. грн зайво сплачено через завищення підрядними організаціями обсягів і вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт. Крім того, працівникам установ освіти, що підпорядковуються відділу, зайво виплачено 27,5 тис. грн зарплати. Аудитори виявили незаконне нарахування і виплату доплат за шкідливі умови праці, виплату надбавок тощо», - йдеться у повідомленні.

За інформацією аудиторів, ревізією також встановлено низку інших порушень фінансової дисципліни, а саме: оплату вугілля за завищеною вартістю; понаднормове списання продуктів харчування, дизельного палива; нецільове використання бюджетних коштів тощо.

«Завдяки вжитим під час ревізії заходам забезпечено відшкодування виявлених порушень на суму 104,4 тис. грн. За недотримання законодавства з фінансових питань на чотирьох посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення. Керівнику установи надіслано обов’язкові до виконання вимоги про усунення виявлених порушень. До об’єкта контролю застосовано заходи впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами. Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Житомирської області», - інформує прес-служба.

Нагадаємо, що відшкодування втрат на суму понад 15 млн грн забезпечили державні аудитори Житомирщини протягом семи місяців 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році порушень на 1 млн грн попередили у сфері публічних закупівель аудитори Житомирської області у відділі освіти Коростенської райдержадміністрації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Чуднівська РДА аудитори кошти  
Матеріали по темі