Місто

​Дмитро Краб планує презентувати найбільший стріт-арт «Трисвіт» на стіні житомирської п’ятиповерхівки

20 September 2018, 14:43

Житомирський художник Дмитро Краб розпочав роботу над картиною «Трисвіт». Малюнок з’являється на стіні будинку на вулиці Покровській. Кілька днів тому на утеплений фасад будинку нанесли контури майбутньої картини, і тепер Дмитро наносить фарбу на стіну. 20 вересня художник розповідає: працює тут щодня із самого ранку.

«Малюнок - така собі триголова система світобудови, нашого буття. Сама суть така: це три світи, старослов’янська система світобачення «Яв-Прав-Нав». Яв - це явний світ, Нав, це світ переродження, і Прав - це правила, за якими ми всі живемо. І це показує, як наша душа бігає по цьому колу. Ніщо нікуди не зникає і не з’являється нізвідки», - розповідає Дмитро.



Роботу над картиною Краб розпочав кілька днів тому. Ідею цього малюнка художник разом із командою виношував впродовж року.

«Найважче, певно, було організувати весь цей процес. Я йшов до цього цілий рік. Ми це все малювали, збирали сили, цілу команду. А якщо брати технічну складність, то, мабуть, це розмітка. Це перший етап, і як ти все його правильно поставиш, так воно далі і піде. От зараз - це найприємніше, коли ти стоїш і просто малюєш», - розповідає Дмитро Краб.

Завершення малюнку займе щонайменше кілька тижнів, каже художник.

«Зі сторони воно буде виглядати, якщо поставити таймлапс, як ото мавпа стрибає по деревах, я буду туди-сюди скакати і деякі ділянки замальовувати. Орієнтуюсь я за сонцем. Якщо надто сліпить, то переходжу на інші ділянки. Зараз нанесемо фарбу, потім знімемо будівельне риштування, зробимо презентацію, відкриття і розповімо, хто був активним учасником цього всього дійства, хто є меценатом і більш розгорнуто розповімо, що та картина в собі ховає», - каже Дмитро.

Картина «Трисвіт» є найбільшим стріт-арт об’єктом в Житомирі.

«Ми це все робимо легально, попереджуємо всі структури, які потрібно, спілкуємось з людьми, які тут живуть. Ми отакий зробили сюрприз та подарунок: спочатку утеплили стіну, щоб було видно усі деталі. Виходить, що і мені дуже класно, і їм добре. Всім подобається, всі в шоці, що таке з’являється, такого раніше ніколи не було, а тут раптом з’явилось. Це круто насправді. Не всі розуміють, якими зусиллями воно з’являється, але воно, певно, людям і не треба. Всі пораділи і круто. Ми ж для цього це і робимо», - розповідає художник.

За оцінками Дмитра, якщо погода сприятиме, то завершити роботу такого масштабу вдасться приблизно за місяць.

Нагадаємо, відеоробота Дмитра Краба «Трисвіт» - один із переможців конкурсу «Житомире! Я люблю тебе».

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2015 року Дмитро Краб завершив вуличний мурал, присвячений тваринам, та розпочав роботу над проектом «Українська абетка міста», розрахованим на три роки. Під час цьогорічного Lesya Grand Fest у Новограді-Волинському житомирянин презентував мурал із зображенням Лесі Українки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дмитро Краб мурал стріт-арт  
Матеріали по темі