Суспільство

​Житомирянин Дмитро Краб презентував мурал в рамках фестивалю Lesya Grand Fest у Новограді-Волинському

27 June 2018, 11:18

Напередодні фестивалю Lesya Grand Fest у Новограді-Волинському відкрили мурал із портретом видатної української поетеси Лесі Українки. За словами організаторів, вони хочуть зробити фестиваль традиційним для міста, а напередодні кожного презентуватимуть подібні соціальні проекти.

«Це наш перший проект, проект громадської організації саме у рамках фестивалю. Ми задумали щороку робити якісь корисні справи і реалізовувати класні проекти саме для міста. Lesya Grand Fest - це фестиваль музичного простору та сучасного мистецтва. Він триватиме три дні, з 28 по 30 червня, на території солдатського пляжу у Новограді-Волинському на березі річки Случ. Це величезна територія, де буде безліч цікавих локацій, окрім концерту, який триватиме три дні», - розповідає голова ГО «Фундація Широкопояс» Ольги Широкопояс.


Партнером проведення фестивалю став депутат Житомирської обласної ради Віктор Мельник. Він активно долучився до організації культурно-мистецького заходу, оскільки вважає, що люди повинні зберегти пам’ять про видатну землячку і осучаснити її образ.

«Я не можу стояти осторонь такого свята, до мене звернулись хороші друзі, жителі міста Новоград-Волинського. І сьогодні забувати нашу землячку, поетесу Лесю Українку - неможливо. Я завжди із задоволенням готовий зробити усе, щоб Лесю Українку знали кругом і всюди», - переконує Віктор Мельник.

Автором портрету Лесі Українки став талановитий житомирський художник Дмитро Краб. За його словами, він познайомився із організаторами фестивалю у соціальній мережі і охоче відгукнувся на пропозицію створити мурал на стіні багатоповерхівки.

«Довелось трішки імпровізувати, тут трошки інша техніка. Портрету як такого навіть і в інтернеті немає, і ніхто навіть і не знав, як насправді виглядає Леся Українка. Ми намагались образ трохи доробити і якось більш згладити. Бо вона все-таки письменниця, і їй треба бути письменницею, а не телезіркою. Лишились певні риси, вона тут у нас більш молода, а її, як правило, показують у такому більш дорослому віці. Додали обрамлення, орнаменту, додали трохи квітів. І отакий вийшов портрет», - каже Дмитро Краб.

Фестиваль Lesya Grand Fest відбудеться просто неба на березі річки Случ і триватиме 3 дні: з 28 по 30 червня у Новограді-Волинському. Організатори анонсують безліч цікавих локацій для дорослих та дітей, а хедлайнерами фестивалю стануть гурти Yurcash та Друга Ріка, а також оркестр Lords of the Sound.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Краб мурал Леся Українка  
Матеріали по темі