Місто

Підземний перехід біля панчішної фабрики у Житомирі закриють на реконструкцію, натомість облаштують наземний

26 September 2018, 14:44

У Житомирі реконструюють єдиний у місті підземний перехід, що знаходиться на проспекті Миру. За проектом, підземку облаштують пандусами, замінять старі конструкції та встановлять освітлення. На нинішньому ж етапі будівельники тільки демонтують сходи та плитку. Поки роботи ведуться лише на двох спусках і потреби у повному закритті підземки на ремонт немає. Однак в подальшому цього не уникнути, тому в міськраді вже обговорюють, як забезпечити на цій ділянці дороги безпечний наземний перехід. Про темпи ремонтних робіт, терміни завершення реконструкції та вартість перевтілення підземки говоримо з начальником комунального господарства Олександром Марцуном.


«Виконаний демонтаж старих конструкцій, які будуть замінюватись. Взагалі, мета проекту – облаштувати пандуси для маломобільних груп населення. Там було декілька варіантів проекту реконструкції цього підземного переходу, але, на мою думку, останній найвдаліший. Там залишається два спуски сходових, і два спуски з обох боків будуть з пандусом. Бюджетом виділено 1 млн 100 тис. грн., і такий кошторис був поданий на експертизу, але, поки виготовлявся проект, прийшов новий довідник, все-таки експертиза пройшла на 1 млн 300 тис. грн. Поки не вистачає 200 тис. грн для його ремонту, але у нас так буває, що на таких об’єктах кошторис відрізняється від фактичної в меншу сторону. Тому ближче до того, як будуть виконані основні об’єми робіт, будемо бачити, скільки коштів нам дійсно не буде вистачати. На цьому етапі виконуються роботи тільки на двох спусках, а два спуски вільні для проходу. Але до нас зараз звернувся підрядник для того, щоб прискорити виконання робіт і закрити перехід повністю. Ми зараз вже звернулися на комісію з безпеки дорожнього руху, яка повинна розглянути це питання. Буде влаштований тимчасовий наземний пішохідний перехід, обладнаний відповідними дорожніми знаками і розміткою. Основні види робіт будуть завершені цього року і він буде придатний до експлуатації», - розповідає начальник управління комунального господарства Житомирської міськради Олександр Марцун.

Разом із тим, Олександр Марцун каже: якщо ж грошей на реконструкцію підземки таки не вистачить, то будуть виносити це питання на сесію та просити депутатів дофінансувати проект.

Нагадаємо, управління комунального господарства знайшло ФОПа, який буде реконструювати єдиний підземний перехід у Житомирі за 1,2 млн грн.

На початку літа 2018 року у Житомирі проводили опитування щодо варіантів облаштування пішохідного переходу на проспекті Миру біля панчішної фабрики: за капітальний ремонт підземного переходу висловилися 47,9%, за облаштування наземного переходу – 52,1%.

Як повідомляв Житомир.info, 9 листопада 2017 року під час засідання сесії Житомирської міської ради депутати прийняли субвенцію з державного бюджету в розмірі 1 млн грн, яка була виділена завдяки нардепу Бориславу Розенблату і мала бути спрямована на роботи з реконструкції підземного переходу на проспекті Миру. Згодом депутат міської ради від Радикальної партії Ірина Ярмоленко опублікувала фото з можливими варіантами підземного переходу на проспекті Миру, ця реконструкція коштувала 3,5 млн грн. Депутат міської ради Іван Фурлет в червні 2018 року показав альтернативний проект - наземний перехід, який коштує 2,2 млн грн. Поки депутати вирішують питання з підземним та наземним переходами, житомиряни біля панчішної фабрики просто перебігають дорогу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перехід підземний перехід  
Матеріали по темі