Влада

Як члени Житомирського виконкому радились, що відписати адміністрації цирку-шапіто на звернення

3 October 2018, 13:18

Пересувний цирк-шапіто «Вогні Києва» звернувся до міськради за дозволом на розміщення пересувного майданчику на території ТРЦ «Фуршет» в Житомирі. За рекомендацією, яку відповідь надати останнім на звернення до членів виконкому звернулась секретар міськради Наталія Чиж.

«У нас є звернення адміністрації пересувного цирку-шапіто, ми хочемо обговорити це і надати відповідь, дати рекомендацію. «Вогні Києва» просять погодити розміщення цирку-шапіто на території ТРЦ «Фуршет» по вул. Вітрука, 9. Ця земля знаходиться в оренді і міська рада не може дати дозвіл там розміщувати цирки. Згідно наших договорів суборенду підприємець теж не може надати. Паралельно у нас була набрана петиція 11 липня і її підтримали майже 300 голосів, щоб взагалі заборонити пересувні цирки з тваринами. Ми звернулися за досвідом, є рішення Київської ради, Львівської, Дрогобицької, Тернопільської, Рівненської про те, щоб заборонити взагалі розміщення цирків з тваринами. Хоча в суді Антимонопольний комітет звертався, і ці рішення були скасовані», - розповідає секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.


Втім, після доповіді Наталії Чиж, не всі члени виконкому розібралися, що від них потрібно і, власне, за що потрібно голосувати.

«По-перше, проект рішення, по-друге - висновок юридичного департаменту, якщо це незаконно ми відмовляємось в зв’язку з відсутністю норм і правил. Якщо це моральні устої, ми кожен собі приймемо рішення, але давайте розберемось за що ми голосуємо», - говорить член виконавчого комітету Житомирської міської ради Руслан Годований.

«Ми звернулися до вас за порадою», - відповідає секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.

Роз’яснювати ситуацію береться міський голова Сергій Сухомлин.

«Якщо ми зараз кажемо, що воно не підготовлене, є суперечки по земельній ділянці, ми заводимо в історію. Вони знають вже, будуть планувати і шукати іншу земельну ділянку. Нам потрібно визначитись - готувати такий проект рішення чи ні. Я тоді ставлю на голосування, щоб я зрозумів, хто за те, щоб надавати дозвіл пересувним циркам з тваринами працювати в Житомирі», - звернувся до членів виконкому Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«За» проголосували лише 4 члени виконкому, тому мер доручив на звернення адміністрації цирку-шапіто відповісти, що виконком проти роботи пересувного цирку з тваринами у Житомирі.

На засіданні присутні 18 членів виконкому з 25, у порядку денному було 37 питань.

Нагадаємо, влітку 2018 року петиція житомирян про заборону пересувних цирків з тваринами за 3 дні набрала необхідну кількість голосів. Якими є результати опитування містян стосовно цирків без тварин, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Чиж цирк виконком  
Матеріали по темі