Місто

Влада Житомира збирається отримати від ЄБРР 12 млн євро на нові тролейбуси та нову лінію

9 October 2018, 11:04

Виконавчий комітет Житомирської міської ради збирається затвердити висновок щодо доцільності залучення кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації інвестиційного проекту «Проект модернізації громадського тролейбусного парку м. Житомир».

Відповідний проект рішення виконкому 8 жовтня опублікований на сайті міської ради.

«Проектом передбачається закупівля 49 тролейбусів з запасними частинами, діагностичним обладнанням та миючим комплексом. З числа нових тролейбусів 30 одиниць будуть використані для покриття недостачі рухомого складу електротранспорту, 19 одиниць – для заміни та списання старого рухомого складу. Крім закупівлі тролейбусів в рамках проекту планується будівництво нової тролейбусної лінії протяжністю 4,5 км», - йдеться у висновку щодо доцільності залучення кредиту ЄБРР.

Зазначається, що нові тролейбуси будуть мати низькопідлоговий кузов, економну компактну безконтактну систему управління на напівпровідникових приладах з мікропроцесорним управлінням, пневматичну підвіску з електронним управлінням, систему ABS, електронну інформаційну систему, систему створення мікроклімату в кабіні водія і пасажирському салоні.

В результаті впровадження проекту очікується зростання доходу комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» від надання послуг з перевезення пасажирів на 58,6 млн грн в рік.

Загальна вартість проекту, який планують реалізувати за 18 місяців, становить 12 мільйонів євро, з яких 10 млн євро – кредит, 2 млн євро – безповоротна фінансова допомога.

«Джерелом повернення кредиту буде дохід комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради віднадання послуг пасажирських перевезень та кошти міського бюджету у формі місцевої фінансової допомоги та (або) поповнення статутного капіталу», - зазначається у висновку.

Нагадаємо, питання затвердження висновку щодо доцільності залучення кредиту від Європейського банку реконструкції розглядатимуть на позачерговому засіданні міськвиконкому 10 жовтня.

Як повідомляв Житомир.info, 13 жовтня 2017 року мер Сергій Сухомлин, перший заступник начальника Житомирського ТТУ Олег Таможський та представниця ЄБРР Марина Петров підписали тристоронню угоду «Про підготовку кредитного фінансування», яка передбачає строки погашення кредиту до 13 років включно з трирічною відстрочкою погашення основної суми. В березні 2018 року на сайті ЄБРР було опубліковане повідомлення про відповідну закупівлю. На брифінгу 12 червня цього року мер говорив, що в липні очікують оголошення тендеру Європейського банку реконструкції розвитку на закупівлю не менше 40 нових тролейбусів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком ТТУ кредит ЄБРР тролейбус  
Матеріали по темі