Місто

Житомир став ще ближче до закупівлі нових тролейбусів за кредитні кошти ЄБРР

19 March 2018, 13:26

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть Житомирському ТТУ кредит на закупівлю нових тролейбусів: на сайті ЄБРР опубліковане повідомлення про відповідну закупівлю.

Зазначається, що запропонований проект, вартістю еквівалентною 12,5 мільйонів євро, передбачає закупівлю наступних товарів, робіт та послуг із залученням кредитних коштів:

низькополі 12-метрові тролейбуси (включно з обладнанням для діагностики, запасними частинами та пов’язаними сервісами);

обладнання для обслуговування та ремонту тролейбусів;

відновлення та модернізація двох тролейбусних депо (очікує підтвердження);

відновлення та модернізація контактної мережі та пов’язаної інфраструктури (очікує підтвердження).

У повідомленні вказано, що дедлайн завершення закупівель – 2 березня 2019 року, а проведення тендерів на вищенаведені закупівлі очікується у другому кварталі 2018 року. На сайті ЄБРР зазначено, що «закупівлі буде профінансовано кредитними коштами ЄБРР, вони регулюватимуться Політикою та правилами закупівель ЄБРР та будуть відкритими для компаній з будь-яких країн».


На свої сторінці у Facebook заступник мера Дмитро Ткачук 19 березня повідомив, що йдеться про 50 нових тролейбусів.

«В минулому році було підписано договір про співпрацю, зараз на сайті ЄБРР опубліковано оголошення про закупівлю, наступні етапи – аудит і тендери. Проект не швидкий та дуже бюрократично-трудомісткий, але дуже важливий для міста, тому його результат вартий зусиль», - зазначив Дмитро Ткачук.

Мер Житомира Сергій Сухомлин також у Facebook повідомив, що вийти на етап проведення торгів планують вже влітку.


Як повідомляв Житомир.info, 13 жовтня 2017 року мер Сергій Сухомлин, перший заступник начальника Житомирського ТТУ Олег Таможський та представниця ЄБРР Марина Петров підписали тристоронню угоду «Про підготовку кредитного фінансування», яка передбачає строки погашення кредиту до 13 років включно з трирічною відстрочкою погашення основної суми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус ЄБРР ТТУ  
Матеріали по темі