Місто

​Як житомирські противники зростання цін на пальне перекривали рух транспорту на майдані Перемоги

11 October 2018, 12:12

Вранці 11 жовтня кілька десятків житомирян на автомобілях долучились до всеукраїнського бойкоту зростання цін на пальне. З 9 години ранку вони ускладнили рух на Соборному майдані. Згодом учасники протесту перемістились на майдан Перемоги і перекрили рух в обидві сторони.

Напередодні бойкот цін на пальне анонсувала організація «Авто Євро Сила». Втім, до протесту долучились також і власники автівок із українськими номерами.

Люди кажуть: таким чином хочуть продемонструвати свою громадянську позицію та звернути увагу на непомірне зростання ціни на пальне.

«Скажімо так, ми не протестуємо, це не організований протест. У нас є наша громадська позиція і все. Ви бачите плакати в людей, ось і вся суть акції. Ви можете подивитись. Ви можете побачити, що є авто, які на українських номерах. Всі ми українці», - каже один із учасників бойкоту, житомирянин Олександр.


«Ми приєднались, тому що ціни на пальне дуже великі. Вони не відповідають ні ціні на нафту, ні будь-чому іншому. Вони завищені спеціально. Ми приєднались, бо їздимо на автомобілях. Ми хочемо на них їздити і хочемо жити в нормальній Україні, а не в такій, яка вона є», - розповідає журналістам житомирський водій Дмитро.

Заявлена акція була всеукраїнською і її підтримали у різних містах. На Житомирщині до бойкоту долучились водії з Новограда-Волинського. О 10 годині на майдані Перемоги автомобілісти звільнили рух в обидва боки.

Наостанок люди кажуть: якщо ситуація не зміниться і ціни на пальне продовжать зростати, то водії не виключають можливості повторних бойкотів.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські водії долучилися до акції проти підвищення цін на пальне.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: протест водій  
Матеріали по темі