Влада

​Депутати хочуть провести аналіз виданих дозволів на користування надрами в Житомирській області

25 October 2018, 12:17

Комісія з питань екології має проаналізувати, як використовуються погоджені обласною радою дозволи на користування надрами в Житомирській області.

За таке доручення депутати проголосували на сесії облради 25 жовтня.

«Треба провести аналіз тих дозволів, які ми надали, і, якщо вони не почали роботу, то ініціювати перед Держгеонадрами питання про скасування дозволів, бо це просто чергова спроба «застолбити» землю», - сказав депутат від фракції УКРОП Андрій Озерчук під час обговорення питання про надання дозволу на видобуток торфу.

Голова облради Володимир Ширма нагадав, що комісія з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів погодила надання дозволу ТОВ «Софія-Гамма» на видобування торфу в Овруцькому районі, і поставив цей проект рішення на голосування. Його підтримали 44 депутати з 57 присутніх (всього в облраді 64 депутати).

Після цього 52 депутати підтримали протокольне доручення профільній комісії зробити аналіз по погодженим дозволам на користування надрами, рішення по яких приймала ця та попередня каденції Житомирської облради.

Нагадаємо, ТОВ «Софія-Гамма» та ТОВ «Софія-Біо» збиралися отримати погодження облради на надання спецдозволів на видобування торфу на трьох ділянках в Овруцькому районі, загальна площа яких – 317,75 га.

Як повідомляв Житомир.info, 15 березня 2018 року на базі Житомирського національного агроекологічного університету відбулось розширене засідання правління Державного концерну «Укрторф» за участі голови обласної ради Володимира Ширми та генерального директора концерну, депутата обласної ради Андрія Озерчука.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія надра дозвіл  
Матеріали по темі