Влада

​Виконком направив 4 млн грн субвенції КП «Житомирводоканал», щоб воно розрахувалося з теплокомуненерго

31 October 2018, 11:33

Основне питання, задля якого 31 жовтня збирали позачергове засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради, стосувалось розподілу субвенції з державного бюджету.

Про це розповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

На погашення різниці в тарифах до міського бюджету надійшло 4 млн 168,6 тис. грн. За словами начальника управління комунального господарства Олександра Марцуна, ці кошти можна було розподілити двома шляхами.

«У нас є субвенція з державного бюджету на різницю в тарифах по другій групі споживачів. Така субвенція приходить вперше і її можна розподілити за двома варіантами: класичний це – на «Житомиртеплокомуненерго» для погашення боргу за газ. Ми ж пропонуємо варіант другий, який вже погоджений з Міністерством. Це надати ці кошти «Житомирводоканалу», який має заборгованість перед теплокомуненерго. Вони погасять цей борг, а теплокомуненерго вже розраховується за газ», - доповів на засідання міськвиконкому Олександр Марцун.

Житомирський виконком підтримав запропонований варіант розподілу субвенції з державного бюджету і направив 4 млн 168,6 тис. грн на КП «Житомирводоканал» для погашення боргів за тепло.

Нагадаємо, КП «Житомирводоканал» у вересні 2018 року було винне 16 млн 941 тис. грн за електроенергію.

Заступник мера Житомира Сергій Кондратюк в інтерв’ю на початку жовтня говорив про те, що перед початком опалювального сезону 2018-2019 року борг теплокомуненерго за газ становив 152 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні 17 жовтня 2018 року члени Житомирського міськвиконкому проголосували за підвищення тарифу на централізоване теплопостачання для населення на 12,3 %.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком Марцун водоканал борг субвенція різниця в тарифах  
Матеріали по темі