Здоров'я

У Житомирі немовля захворіло на кір

5 November 2018, 15:22

Протягом останнього тижня на кір в Житомирській області захворіли п’ять дітей.

Результати щотижневого моніторингу за станом захворюваності населення на кір 5 листопада опублікувала ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

У лабораторному центрі Житомир.info уточнили, що два випадки з п’яти зафіксовані у місті Житомир.

«По одному випадку зафіксовано у Ємільчинському, Попільнянському та Радомишльському районах та два у Житомирі: захворіло 8-місячне немовля та 14-річна дитина, що навчається у школі № 17», – поінформувала зав. відділом епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства здоров’я України» Тетяна Лутай.

Всього з початку року зафіксовано 447 випадків захворювання, з них 228 випадків серед дітей та 219 – серед дорослих. У лабораторному центрі відмічають, що, порівняно з середньодержавними показниками, захворюваність на кір в області знаходиться на середньому рівні.

Переважна більшість хворих не мали щеплення.

«Єдиним надійним захистом від кору є вакцинація. Безкоштовно щепитися можливо в будь-якому лікувально-профілактичному закладі області як дітям, що не мають двох щеплень, так і дорослим з групи ризику: медикам, освітянам, студентам, військовим», – нагадують у лабораторному центрі.

Як повідомляв Житомир.info, цього року у Житомирській області найвищі рівні захворюваності відмічаються в Попільнянському, Брусилівському, Чуднівському, Малинському, Олевському районах та місті Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кір лабораторний центр Лутай  
Матеріали по темі