Місто

Колеги Марини Поплавської запропонували встановити у Житомирі інсталяцію, присвячену пам’яті актриси

8 November 2018, 18:02

На початку чергової сесії міськради 8 листопада керівник команди КВК «Девчонки из Житомира» Юрій Кіпаренко просив депутатів підтримати проект рішення щодо присвоєння посмертно Марині Поплавській звання «Почесний громадянин міста Житомира». Опісля попросив сприяння у встановленні у місті інсталяції пам’яті актриси.


«Сьогодні не простий день насправді, дуже символічний - Міжнародний день КВН. Ми завжди цей день з командою, з дівчатами святкували разом з Мариною. Я хочу зараз від імені команди «Девчонки из Житомира», сім’ї Марини, від імені тисяч прихильників подякувати вам, що ви підняли це питання. Подякувати міській раді, владі, що допомогли у траурних заходах. Дякують і десятки тисяч житомирян, які прийшли попрощатися з Мариною два тижні тому. Київська фірма, яка допомагала нам організовувала прощання, казала, що таку кількість людей вони пам’ятають лише на прощанні з Валерієм Лобановським (тренером київського «Динамо» - ред.). Остання програма з Маринкою показала рейтинги «Дизель шоу», більше 20% - це означає, що 8 мільйонів українців дивилися програму з нею - це в рази більше, аніж зазвичай. Це говорить про те, що вона була справжнім лицем Житомира, брендом. Мільйони людей по всьому світі любили і знали її. В нас іще є пропозиція, прохання: у нас є багато людей, які готові профінансувати і зробити якусь інсталяцію чи ще щось в місті в пам'ять про Марину Поплавську. У нас зараз площі хочуть реконструювати, можливо, закласти туди такий проект», - звертається до присутніх керівник житомирської команди КВК «Девчонки из Житомира» Юрій Кіпаренко.

Мер міста Сергій Сухомлин не забарився з відповіддю, зазначивши, що це можливо й варто обговорити це питання разом із архітекторами.

«Якщо буде від вас пропозиція по місту, то я думаю, потрібно щоб архітектори, професіонали попрацювали над цим питанням. Адже Марина завжди була жвавою людиною, і не потрібно їй робити пам’ятник у якомусь скверику, там, де немає людей. Вона має бути з людьми. Можливо, десь на Михайлівській, тут потрібно попрацювати разом з архітекторами», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Перш ніж перейти до голосування за проект рішення, депутати, стоячи переглянули кліп «Гімн Житомира» за участі відомої актриси Марини Поплавської, наприкінці вшанувавши її пам’ять гучними оплесками.

Зрештою, депутати одноголосно присвоїли гумористці Марині Поплавській звання «Почесний громадянин міста Житомира». Окрім цього, проголосували і за звернення до президента щодо присвоєння видатній житомирянці звання «Заслужена артистка України».

Нагадаємо, загиблій у ДТП житомирській акторці Марині Поплавській 8 листопада присвоїли звання «Почесний громадянин міста Житомира» за вагомі досягнення у галузі культури, творчу діяльність та багаторічну натхненну працю.

Проект рішення сесії про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Житомира» Марині Поплавській оприлюднили 25 жовтня.

Як повідомляв Житомир.info, педагог, КВНщиця, акторка Марина Поплавська загинула 20 жовтня дорогою зі Львова. За 4 години до загибелі Марина розмістила допис з дванадцятьма дотепними висловлюваннями комічного актора театру і кіно Олександра Ширвіндта. Того ж дня на майдані Корольова, біля знаку «Я люблю Житомир», облаштували куточок пам’яті гумористки. Знайомі та колеги кажуть: вона була чудовим другом, серцем будь-якої команди. 21 жовтня з Поплавською прощалися у Києві, 22 жовтня – в рідному Житомирі. Фоторепортаж тут.

22 жовтня Шевченківський районний суд міста Києва обрав цілодобовий домашній арешт мірою запобіжного заходу водієві автобуса, який підозрюється у вчиненні смертельного ДТП.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Поплавська Марина Поплавська сесія сесія міської ради  
Матеріали по темі