Події

За фактом блокування доріг поліція відкрила провадження у п’яти областях, у тому числі і в Житомирській

21 November 2018, 14:15

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактом блокування доріг у Житомирській області власниками автомобілів з іноземною реєстрацією.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Житомирській області.

За інформацією правоохоронців, до акції протесту та перекриття трас у Житомирській області 21 листопада долучилися 100 осіб.

«Сьогодні, 21 листопада, у низці регіонів держави тривають масові заходи водіїв транспортних засобів на єврономерах. За попередніми підрахунками, станом на ранок загальна кількість учасників загалом по державі становить понад тисячу осіб. Найбільша кількість зафіксована у Дніпропетровській (160 осіб/90 авто), Житомирській (100 осіб/50 авто) (виділено редакцією), Львівській (150 осіб/70 авто) та Чернігівській областях (150 осіб/82 авто)», – інформує поліція.

Рух на автошляхах, через блокування доріг водіями нерозмитнених автомобілів, залишається частково обмеженим у 7 регіонах, зокрема й в Житомирській (с. Грозино, траса М-07; с. Березино, траса М-06).

Станом на сьогодні поліція вже відкрила і розслідує 5 кримінальних проваджень за фактом блокування транспортних комунікацій в рамках статті 279 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді штрафу, виправних робіт, арешту і позбавлення волі.

Такі провадження відкриті за фактом блокування доріг у Рівненській, Черкаській, Чернігівській та Житомирській областях.

Поліція закликає водіїв нерозмитнених ТЗ проводити акції протесту в рамках правового поля, не порушуючи прав інших громадян. «В разі подальших спроб блокування транспортних комунікацій – до правопорушників будуть застосовуватися передбачені законом заходи. Застерігаємо: у випадку порушень законодавства України до порушників будуть застосовані передбачені законодавством заходи поліцейського примусу», – попереджають у поліції.

Надаємо, 21 листопада власники автомобілів на європейських номерах продовжують перекривати дороги в декількох областях України, в тому числі й поблизу Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 20 листопада рух транспорту на об'їзній дорозі Житомира був ускладнений через акцію власників «євроблях». Пізніше учасники акції, які перекрили трасу Київ-Чоп у Житомирській області, протестуючи проти законів 8487 і 8488, які вони вважають антинародними, змінили місце розташування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мітинг акція євробляхи дорога перекриття  
Матеріали по темі