Суспільство

У Житомирській області споживач довів, що підприємство завищувало тарифи на компослуги, та повернув свої гроші

4 December 2018, 13:33

Одне з підприємств у Житомирській області, формуючи ціни на комунальні послуги, застосовувало економічно необґрунтовані тарифи.

Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби у Житомирській області.

До ГУ Держпродспоживслужби з письмовою заявою звернувся споживач, який засумнівався у правильності тарифів на послуги централізованого водопостачання, водовідведення та вивезення твердих побутових відходів. За обґрунтованим зверненням споживача було проведено позапланову перевірку підприємства.

«За результатами проведеної перевірки встановлено недотримання суб’єктом господарювання норм чинного законодавства при формуванні та застосуванні тарифів на комунальні послуги, що призвело до завищення вартості послуг:

- централізованого водопостачання на 3,38грн за куб.м.

- централізованого водовідведення на 3,48грн за куб.м.

- з вивезення твердих побутових відходів на 7,23 грн. за куб.м», – йдеться у повідомиленні.

За результатом перевірки суб’єкту надано припис про усунення порушень порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, тим самим зобов’язано провести перерахунки споживачам щодо повернення зайво нарахованої плати.

«Результатом виконання припису ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області є приведення суб’єктом господарювання рівня діючих тарифів до вимог законодавства, а також повернення заявнику та всім споживачам комунальних послуг кошти в сумі 68,6 тис. грн ( з них за послугу водопостачання 23,2 тис. грн, водовідведення – 32,0 тис. грн, вивезення ТПВ – 13,4 тис. грн), що забезпечило попередження обрахування споживачів у розрахунку на рік на суму 274,3 тис. грн», – інформують у Держпродспоживслужбі.

Як повідомляв Житомир.info, на черговому засіданні міськвиконкому 17 жовтня 2018 року тарифи на централізоване теплопостачання для житомирян збільшили на 12,3%.

З 12 вересня 2018 року тарифи на водопостачання і водовідведення у Житомирі підвищилися на 11%. Директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін вважає таке підвищення є економічно необґрунтованим, зазначаючи, що збільшити тарифи варто було б на 23%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба тариф комунальні послуги  
Матеріали по темі