Влада

​У Житомирі тарифи на тепло для населення збільшили на 12,3%

17 October 2018, 11:14

Тарифи на централізоване теплопостачання для житомирян збільшили на 12,3%.

Таке рішення ухвалили на черговому засіданні міськвиконкому 17 жовтня.

«Тарифи для населення не мінялися з 2016 року. Наш тариф найменший в області і один з найменших по Україні», - сказав начальник управління комунального господарства Олександр Марцун.

Підвищення пояснив керівник КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

«12,3% - це збільшення на 3,5 грн на 1 квадратний метр, але все залежить від стану будівлі. І при наявності лічильника плата буде менша. Будинків з лічильниками у нас було 18%, а стало 77%. У нас є багато будинків, які платять від 17 до 20 грн за 1 кв. м, а є, де й менше», - наголосив Дмитро Рогожин.

Мер Сергій Сухомлин зауважив, що в минулому році у Житомирі був середній тариф 25,5 грн за 1 кв. м, тобто, за квартиру площею 40 кв. м плата становила 1000 грн в місяць.

Членів виконкому також цікавило питання відновлення централізованого постачання гарячої води. Директор теплокомуненерго пояснив, що будинки, де встановлені ІТП (індивідуальні теплові пункти), можуть відновити постачання гарячої води.

«Три роки тому була введена постанова Кабміну щодо економії газу, нам були обрізані ліміти на 30%, і ми були змушені відключити централізоване постачання гарячої води як неможливе», - пояснив Дмитро Рогожин.

Врешті, члени виконкому більшістю голосів підтримали проект рішення про нові тарифи на теплопостачання.

Подробиці дивіться в сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2018 року «Житомиртеплокомуненерго» попередило про намір підвищити тарифи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тепло платіж тариф виконком  
Матеріали по темі