Здоров'я

У Житомирі та шести районах області захворюваність на ГРВІ перевищила епідпоріг

17 December 2018, 15:26

Останні два тижні ускладнюється епідемічна ситуації з грипу та ГРВІ в Житомирській області.

Про це Житомир.info 17 грудня розповіла зав. відділом епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Тетяна Лутай.

«На минулому, 50 тижні епідсезону, в порівнянні з попереднім захворюваність гострими респіраторними вірусними інфекціями та грипом зросла на 7%. Зареєстровано 8801 випадок. Показник 709,0 на 100 тисяч населення на 20% вищий за епідемічний поріг. Тобто, захворюваність перевищує середній багаторічний фоновий рівень», - інформує епідеміолог.

«Перевищення епідемічного порогу фіксується в місті Житомирі на 80%, в Житомирському районі – на 70%, в Романівському районі – на 54%. Також незначне перевищення епідпорогу відбувається в Народицькому, Новоград-Волинському, Коростенському та Баранівському районах. Серед захворілих 67% становлять діти до 17 років. До лікувально-профілактичних закладів госпіталізовано 275 осіб. В Житомирській області лише 1289 осіб щепилися від грипу», - розповіла Тетяна Лутай.

Нагадаємо, 14 грудня управління охорони здоров’я міської ради поінформувало про те, що у Житомирі відмічається підйом захворюваності на ГРВІ.

Як повідомляв Житомир.info, за тиждень показники захворюваності на грип та ГРВІ в Україні перевищили епідеміологічний поріг – захворіли понад 203 тисячі людей. Епідпоріг захворюваності переступила, зокрема, і Житомирська область.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лутай ГРВІ лабораторний центр  
Матеріали по темі