Культура

Житомиряни одночасно з жителями інших міст заспівають колядку на майдані Корольова

28 December 2018, 15:38

У суботу, 12 січня 2019, житомиряни доєднаються до всеукраїнської акції одночасного виконання колядки «Нова радість стала».

Про це йдеться на веб-сторінці «Вертеп-фест-2019».

Акція “Нова радість стала” – це одночасне виконання однойменної колядки в містах України та навіть за кордоном, яке відбудеться у суботу, 12 січня, о 14.30. У перший рік акції – 2017 – у ній взяли участь міста Харків, Львів і Краматорськ. У 2018 до них додалися Хмельницький, Кам'янець-Подільський та Тернопіль, а в 2019 до участі вже долучаться дві країни – Польща та Німеччина, та 24 українських міст, в тому числі Житомир, - повідомляють організатори.

Ініціатор акції – БО «Благодійний фонд «Харків з тобою».

У Житомирській області координатором проекту є управління культури та туризму Житомирської облдержадміністрації. Житомир.info поцікавився у керівниці управління Тетяни Парфентієвої, хто з житомирян братиме участь в акції і де вони співатимуть.

«У Житомирі всеукраїнська акція одночасного виконання колядки «Нова радість стала» відбудеться 12 січня на майдані Сергія Корольова, біля будівлі ОДА. Поки що заявлені два колективи – це Житомирське музичне училище імені Віктора Косенка і зразковий аматорський фольклорний ансамбль із Житомира «Джерельце» Ангеліни Нестерової. Однак ми очікуємо, що учасників буде більше», - розповіла Тетяна Парфентієва.

Організатори акції також повідомляють, що будь-хто може доєднатися до неї, прийшовши до обраної локації в одному з заявлених міст або, якщо прийти не вдалося, 12 січня о 14.30 заспівати удома, зробити під час співу відеоселфі, а потім розмістити його на своїй сторінці у фейсбук або інстаграм з хештегами #НоваРадість та #ВертепФест2019.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2016 року на майдані Корольова кількасот житомирян відзначили День Соборності України: стали у велике коло і взялися за руки, утворивши живий ланцюг. У березні 2016 року там же близько тисячі житомирян заспівали Гімн України у 151-у річницю його першого виконання. У 2017 на майдан Корольова привезли Картину Миру, яку малювали 10 тисяч українців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вертеп-фест колядка Новий рік  
Матеріали по темі