Місто

У День Соборності житомиряни зробили коло єднання та заспівали гімн України

22 January 2016, 15:40

Більше тисячі людей відзначили у Житомирі День Соборності України. Вони стали у велике коло на майдані Корольова і взялися за руки, утворивши живий ланцюг.

«Моя донечка – ровесниця Революції Гідності. Вона народилася у перші дні, коли це все починалося дуже мирно, гарно, з надією на європейське майбутнє. На сьогоднішній день ми вже бачимо, наскільки високу ціну заплачено за майбутнє цих дітей. Я щиро сподіваюся, що все це не даремно і сьогодні, у день Соборності України, ці символічні долоньки, поєднані одна з другою, будуть не просто емоційною і гарною акцією, а дійсно актом єднання всієї держави, і це тепло буде передано і в Крим, і на Схід - кожній людині», – каже учасниця акції Ірина Степаненко.

Учасники акції відмовилися під політичної символіки, з прапорами у руках волонтери, студенти, школярі, учасники АТО, духовенство та представники місцевої влади виконали гімн і об’єдналися у молитві за тих, хто боронить незалежність України.

«Тут в ланцюгу стояли люди різних поколінь, різних політичних поглядів, влада, громадські організації. Суть сьогоднішньої акції в тому, що Житомир, як одне із центральних міст України, показує собі, Україні і всьому світу, що ми змогли, можемо об'єднуватись і вирішувати питання, які ми ставимо перед собою, як єдина сила, як єдиний кулак», – зазначив голова ГО «АТОшник» Віктор Камлук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі