Здоров'я

Декларації з лікарями підписали майже 70% жителів Житомирської області

29 December 2018, 10:22

В Україні триває приписна кампанія з обрання свого сімейного лікаря. Кожен, хто ще не підписав декларацію з терапевтом чи педіатром ще може це зробити. Свого лікаря обрали уже понад 23 мільйони українців.

Про це 28 грудня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації, посилаючись на інформацію Національної служби здоров’я України. Це більше, ніж половина населення країни. Понад 95% комунальних закладів первинки долучаються до змін і переходять на нову модель фінансування.

Так, за даними Національної електронної системи охорони здоров’я «eHealth», в Житомирській області підписали декларації з лікарями вже 837 тис. 236 жителів. До «eHealth» приєдналися 74 медичні заклади та 829 лікарів Житомирщини.

За інформацією головного управління статистики у Житомирській області, станом на 1 листопада 2018 року в області проживало 1 мільйон 222,6 тисячі осіб. Отже, свого лікаря обрали 68,4% жителів області.

«НСЗУ повідомляє, що у 2018 році обсяг коштів для первинки збільшили лише в півтора рази, а зарплати персоналу в закладах зросли вдвічі-втричі», – пише прес-служба ОДА.

У 2019 році зміни в системі охорони здоров’я продовжаться впровадженням програми «Безкоштовна діагностика», за якою пацієнти за направленням сімейного лікаря, терапевта та педіатра зможуть безоплатно отримати 54 медичні послуги.

«Тож для того, аби вже в другій половині 2019 року не платити за основні медичні послуги – варто підписати декларацію та обрати лікаря», – закликають в облдержадміністрації.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 10 вересня 2018 року декларації з лікарями уклали 620 тисяч 688 жителів Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: декларація лікар сімейний лікар медреформа  
Матеріали по темі