Місто

Міська влада обіцяє навести лад у сквері в центрі Житомира, який перетворюють на смітник

16 January 2019, 11:29

Чому сквер на вулиці Лятошинського перетворюють на смітник і хто має на період реконструкції слідкувати за цією територією – про це говорили на черговому засіданні Житомирського міськвиконкому 16 січня.

У порядку денному було питання «Про звільнення від сплати за продовження терміну дії контрольної картки на порушення благоустрою», яке стосувалося скверу в центрі Житомира.

«Дозволити комунальному підприємству «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Житомирської міської ради безоплатно продовжити комунальному підприємству «Зеленбуд» Житомирської міської ради термін дії контрольної картки на порушення благоустрою на розі вулиць Небесної Сотні і Бориса Лятошинського згідно Додаткової угоди по об’єкту «Капітальний ремонт з елементами благоустрою та озеленення скверу на розі вулиць Небесної Сотні і Бориса Лятошинського в м. Житомирі» до 31 травня 2019 року», - йшлося у проекті рішення виконкому, який був оприлюднений на сайті міської ради 15 січня.

Доповідаючи з цього питання начальник управління комунального господарства Олександр Марцун сказав, що на період ремонту за стан об’єкту відповідає той, хто проводить ремонт, і пообіцяв разом з інспекцією благоустрою навести лад у сквері.

Мер Сергій Сухомлин доручив своєму заступнику Сергію Кондратюку сьогодні ж розібратися зі сміттям на Лятошинського, залучивши підрядника й управляючу компанію.

«Там раніше стояв бак «Зеленбуду», люди туди викидали сміття, а тепер несуть просто так», - сказав Сухомлин.

Нагадаємо, дату завершення робіт із реконструкції скверу на перехресті Лятошинського-Небесної сотні у Житомирі двічі переносили: у липневому договорі КП «Зеленбуд» з житомирської фірмою «АртХаус» з Житомира терміном здачі об’єкту було визначене 1 листопада 2018 року за умови «сприятливих погодних умов для дотримання технологічного процесу виконання робіт»; 1 листопада до договору внесли істотні зміни, перенісши термін здачі об’єкту на 31 грудня 2018 року; 29 грудня строк дії договору продовжили до 31 травня 2019 року «через документально підтверджені об’єктивні обставини».

Як виглядав сквер на Лятошинського 14 січня 2019 року – дивіться у фоторепортажі

Як повідомляв Житомир.info, проект реконструкції скверу затвердили на засіданні виконкому 22 червня 2018 року. Спонсором реконструкції є народний депутат Вадим Кривенко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком сквер сміття Марцун  
Матеріали по темі