Місто

​Житомирські діти зможуть відвідувати освітні заклади лише за наявності довідки про вакцинацію, - мерія

1 February 2019, 22:07

З 11 лютого вихованці житомирських дитсадків, учні шкіл та ПТУ зможуть відвідувати заняття лише на підставі довідки про щеплення від кору.

Відповідне рішення на позачерговому засіданні 1 лютого прийняла міська комісія з питань ТЕБ і НС у зв’язку із ускладненням епідемічної ситуації щодо захворюваності населення на кір та з метою попередження подальшого розповсюдження хвороби, - інформує прес-служба Житомирської міськради.

«Епідемічна ситуація щодо захворюваності на кір та ГРВІ/грип серед населення Житомира є нестійкою. За період з 1 по 29 січня в місті Житомирі на кір захворіло 95 людей, з них 36 дорослих та 59 дітей. Кількість хворих на ГРВІ/грип дітей порівняно з минулим тижнем збільшилась на 283 випадки», - поінформувала начальник управління охорони здоров’я Марія Місюрова.

За даними міськради, дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, в тому числі проти кору, з 11 лютого 2019 року буде заборонено відвідування шкіл, дитсадків, професійно-технічних закладів, міського культурно-спортивного центру, музичних і художніх шкіл міста Житомира.

Батькам невакцинованих дітей, яких не буде допущено до відвідування освітніх закладів, рекомендовано звернутися до Центру первинної медико-санітарної допомоги, де є в наявності відповідні вакцини, з метою проведення необхідних щеплень за віком.

Зі слів заступника міського голови Вікторії Краснопір, «з метою своєчасної вакцинації проведено роз’яснювальну роботу серед батьків, в тому числі і через засоби масової інформації, тому кожна родина мала час та можливості співставити необхідність вакцинації та можливу шкоду здоров'ю, що завдає кір, не тільки для своїх дітей, а й інших оточуючих».

Нагадаємо, з 30 січня по 9 лютого 2019 житомирські школярі не навчаються через карантин.

Як повідомляв Житомир.info, за неповний місяць на кір захворіли 336 жителів Житомирської області. Де у Житомирі дітям та дорослих можна безкоштовно отримати щеплення від кору, краснухи і паротиту, читайте тут.

Житомир.info

Фото міськради:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: щеплення кір школа довідка  
Матеріали по темі