Події

​У Житомирі викрили наркобанду та її 45-річного ватажка, які збували амфетамін у двох областях

5 February 2019, 16:08

На Житомирщині внутрішня безпека поліції викрила групу наркоділків.

Про це 5 лютого у фейсбук повідомив Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

«Виготовлення та розповсюдження амфетаміну на території Житомирської та Вінницької областей – рід діяльності злочинної групи, яку викрили оперативники департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. Спільно з працівниками поліції Житомирщини чотирьох основних фігурантів угрупування вже затримано, під час обшуків вилучено чималу кількість наркотиків», - поінформував департамент.

У лютому 2018 року Житомирське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції отримало оперативну інформацію про діяльність групи наркодилерів, - уточнює прес-служба відомства. При перевірці, спільно зі співробітниками управління протидії наркозлочинності ГУНП у Житомирській області, було встановлено, що 45-річний мешканець Житомира організував навколо себе 7 спільників і налагодив виробництво психотропної речовини – амфетаміну - та її збут на території Житомирської і Вінницької областей.

«Учасники злочинної групи раніше судимі за злочини, пов’язані з наркотиками. Всі - мешканці Житомира або області. У наркоділків правоохоронці провели кілька оперативних закупівель, експертиза підтвердила, що товар, який збувається учасниками групи, є психотропною речовиною. Амфетамін виготовляли у нарколабораторії, яку облаштували в одному з дачних будинків. Готову продукцію збували оптовими партіями – по 100-250 грамів - «дрібним» дилерам», - інформує департамент ВБ.

Оперативники Житомирського УДВБ НПУ під час спільної операції з працівниками УПН, полку поліції особливого призначення та слідчими житомирської поліції затримали чотирьох наркодилерів, в тому числі – організатора, на збуті 40 грамів амфетаміну.

«Проведено 10 санкціонованих обшуків на території Житомира, Житомирської та Вінницької областей. Виявлено нарколабораторію та вилучено чималу кількість амфетаміну, прекурсорів для його виготовлення, майже 6 кілограмів канабісу, коноплі, а також зброю і набої. Тривають подальші заходи, спрямовані на оголошення підозри затриманим та обрання їм запобіжного заходу, а також - притягнення до відповідальності усіх членів злочинної групи. Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна», - йдеться в дописі.


Нагадаємо, упродовж 2018 року поліцейські Житомирської області вилучили з незаконного обігу більше 200 кг наркотичних засобів та провели майже 40 оперативних закупівель наркотичних засобів.

Як повідомляв Житомир.info, 1 лютого 2019 року Корольовський суд Житомира обрав запобіжний захід – тримання під вартою – членам наркоугрупування, викритого 30 січня 2019.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики поліція амфетамін  
Матеріали по темі