Події

​У Житомирській області посадовець МСЕК попався на хабарі у 4 тис. грн, які вимагав за підтвердження групи інвалідності

14 February 2019, 16:37

У Житомирській області керівник міжрайонної медико-соціальної експертної комісії вимагав у жінки-інваліда 5 тис. грн за підтвердження групи інвалідності.

Про це 14 лютого на своїй сторінці у фейсбук написав начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.

«І ще один хабарник, викритий нами сьогодні. Цей не пропонував, а вимагав. Поліцейські детективи ГУНП та управління захисту економіки в області затримали в одному з районів 59-річного керівника МСЕК. Чоловік вимагав від 23-річної жінки 5 тисяч гривень за підтвердження групи інвалідності, щоправда передали йому сьогодні 4 тисячі гривень. Гроші він отримав, а заодно - і кримінальну відповідальність за свої корупційні претензії. Чоловік затриманий, хабар вилучений, кримінальне провадження встановлює інші факти «діяльності» посадовця», - написав Вячеслав Печененко

У прес-службі прокуратури Житомирської області повідомили, що у ході оперативно-розшукових (слідчих) дій установлено, що службовець вимагав та отримав від хворої жінки, інваліда 2-ї групи неправомірну вигоду на суму 4 тис грн за вирішення питання щодо продовження терміну інвалідності на 2 роки.

«Наразі посадовця затримано у порядку ст. 208 КПК України, проводяться необхідні слідчі дії, встановлюється причетність фігуранта справи до інших фактів протиправної діяльності. Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст. 368 КК України проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області, прокуратура області здійснює процесуальне керівництво», - розповіли в прокуратурі.

За інформацією прес-служби ГУНП в області, хабарнику, відповідно до санкції зазначеної статті, загрожує кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Нагадаємо, у квітні минулого року лікар коростенської поліклініки погорів на хабарі у 3 тис. грн, які отримав від пацієнта за направлення для проходження огляду МСЕК.

Як повідомляв Житомир.info, 14 лютого 2019 року житель Вінниччини спробував «зам'яти» справу про шахрайство, запропонувавши керівнику Ружинського райвідділення поліції 1000 доларів США.

У цей же день СБУ в Житомирській області повідомила про затримання посадовця фіскальної служби, який брав хабарі у підприємців.

Житомир.info

Фото прес-служби ГУНП в області

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар МСЕК лікар інвалідність поліція  
Матеріали по темі