Суспільство

За місяць у Житомирській області до ПЦУ перейшли 30 громад

16 February 2019, 16:39

Жителі Житомирської області продовжують проводити збори релігійних громад та переходити із УПЦ Московського патріархату до єдиної Православної церкви України. Так, громада с. Двірець Житомирського району стала 30-ю в області, яка виявила бажання перейти до ПЦУ.

Про це 16 лютого повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«За інформацією Житомирської РДА, збори у с. Двірець прихожани церкви провели сьогодні, 16 лютого. Жителі проголосували та більшістю голосів прийняли рішення про приєднання до єдиної української православної церкви. Це вже 3 громада у районі, яка вирішили перейти із УПЦ МП до ПЦУ, нещодавно таке рішення прийняли у с. Сінгури та с. Озерянка», – пише прес-служба.

В ОДА підсумовують: за місяць на Житомирщині вже 30 громад вирішили перейти із УПЦ МП до ПЦУ, із них 4 – у Малинському районі, по 3 – у Любарському, Чуднівському та Житомирському районах.

Нагадаємо, 11 лютого 2019 року в прес-службі Житомирської єпархії Православної Церкви України повідомили, що на священиків, які перейшли до ПЦУ, чиниться тиск з боку представників УПЦ Московського патріархату. Їм надходять листи та смс-повідомлення з погрозами.

Як повідомляв Житомир.info, 11 січня 2019 року громада Свято-Миколаївського храму села Ворсівка Малинського району Житомирської області прийняла рішення про перехід з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України. Це була перша громада в області, що прийняла таке рішення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ПЦУ церква Томос  
Матеріали по темі