Влада

Гройсман доручив місцевій владі захистити мешканців від необґрунтованих нарахувань за газ

5 March 2019, 13:42

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив місцевим головам забезпечити захист домогосподарств та мешканців від необґрунтованих нарахувань за газ – вищих за встановлені норми – та створити гідні умови перебування у пунктах оплати за ресурси та укладання договорів з постачальниками послуг.

Про це глава Уряду сказав під час селекторної наради, присвяченої питанням тарифоутворення на тепло й гарячу воду – інформує 5 березня прес-служба Кабінету міністрів.

Прем’єр-міністр нагадав, що для домогосподарств, які не мають лічильників, Уряд встановив норму споживання – 3,29 кубометра газу. Проте облгази в рази завищують ці норми.

«Люди збентежені справедливо. Ми нікому не дамо завищувати норми і дурити людей. У кожному населеному пункті керівник має захистити людей, яким виставляють неправомірні рахунки. Платити треба по обґрунтованих нормах, а не по завищених. Звертаюся до міських голів – захистіть мешканців громад. Це не їх справа, а ваша справа. Покажіть, що ви ефективна влада», - сказав Володимир Гройсман.

Він також наголосив, що кожен місцевий керівник має серед іншого опікуватися щонайменше чотирма питаннями – та енергозбереження, обліку споживання, захисту споживачів від завищених платіжок та умовами оплати ресурсів.

Також прем’єр-міністр доручив Національній комісії з питань регулювання ринку електроенергетики та комунальних послуг, Антимонопольному комітету, Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів провести ретельні перевірки організацій, що постачають енергоресурси, накласти відповідні штрафи і захистити споживачів від необґрунтованих платіжних вимог.

За словами Володимира Гройсмана, до цієї роботи мають активно долучитися й представники місцевої влади.

«Все, що зараз відбувається, – це беззаконня з боку різних постачальних організацій. Я прошу: наведіть порядок і захистіть людей. Це чітка вимога», – сказав глава Уряду.

Як повідомляв Житомир.info, на початку лютого 2019 року житомиряни отримали платіжки за січень, в яких сума за послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води значно зросла у порівнянні з груднем 2018 року. Житомирської міськради з посиланням на інформацію КП «Житомиртеплокомуненерго» пояснила це зростанням ціни на газ та низькою середньодобовою температурою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гройсман газ тариф КМУ  
Матеріали по темі