Влада

Керівники області говорили з Послом Республіки Білорусь про форум регіонів, який має відбутися восени в Житомирі

26 March 2019, 12:16

Голова обласної ради Володимир Ширма разом із головою облдержадміністрації Ігорем Гундичем 26 березня зустрілись із Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Ігорем Соколом.

Про це йдеться на сайті Житомирської обласної ради 26 березня.

«Основною метою зустрічі було обговорення організаційних моментів для проведення Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь у місті Житомирі. Даний захід запланований за участі Президента Республіки Білорусі на жовтень цього року», - йдеться на сайті.

Надзвичайний та Повноважний Посол наголосив, що Житомирщина є надзвичайно важливим партнером для Білорусі.

«Житомирська область посідає п’яте місце серед найбільших зовнішньоекономічних партнерів Білорусі, а після проведення Першого форуму регіонів у Гомелі вже у січні показники співпраці з різними областями України значно зросли», - сказав він під час зустрічі.

Володимир Ширма зазначив, що завдяки таким заходам, під час яких налагоджуються прямі контакти на рівні областей, зокрема і Житомирщини, є гарні перспективи для розвитку торгівлі, економічного та інвестиційного співробітництва України та Республіки Білорусь.

Впродовж 2018 року експорт товарів у сусідню країну склав 48,1 млн. дол. США.

На території області здійснюють господарську діяльність 6 підприємств з білоруським капіталом. А саме: ТОВ «Інфо-Фуд Бердичів»; ТОВ «Торговий дім Інко-Фуд»; ТОВ «Стиль»; Овруцький щебеневий завод Гомельського міського шляхового будівельного-ремонтного тресту ; ТОВ «Білорусько-українська компанія»; ТОВ «ДЖоян-НТН».

Нагадаємо, 21 січня 2019 року голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підписав розпорядження про створення обласного організаційного комітету з підготовки та проведення форуму регіонів у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, 26 жовтня 2018 року у місті Гомель відбувся Форум регіонів України та Республіки Білорусь, на якому президент України Петро Порошенко запропонував зробити цей захід щорічним і наступного разу провести у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ширма Гундич Посол Республіка Білорусь форум  
Матеріали по темі