Місто

На благодійний забіг «Біжу за життя» у Житомирі зареєструвалося більше 400 учасників, в тому числі нардеп і дружина мера

4 April 2019, 12:16

На участь у спортивно-благодійній акції «Біжу за життя» в Житомирі вже зареєструвалося 426 учасників – більше 300 дорослих і сотня дітей.

Про це на брифінгу 4 квітня розповіли організатори заходу – лідерка громадської організації «Family Run Club Житомир» Наталія Чісліна та начальник управління у справах сім'ї молоді та спорту Житомирської міськради Ірина Ковальчук.

У числі тих, хто вже придбав стартові номери – депутат Верховної Ради Юрій Павленко, дружина мера Житомира Світлана Сухомлин, депутати обласної та міської рад. Планується участь у забігові мера Житомира Сергія Сухомлина.

«У суботу, 6 квітня, о 8.30 стартує реєстрація і видача стартових номерів учасникам благодійного забігу в Житомирі «Біжу за життя». Його метою є підтримка дітей до 18 років з онкозахворюваннями, яких у 2018 році в Житомирі нараховувалося 306. Ліки дуже вартісні, і в співпраці з онкогематологічним відділенням обласної дитячої лікарні організатори – ГО «Family Run Club Житомир» та управління у справах сім'ї, молоді та спорту міської ради – вирішили влаштувати забіг на їх підтримку. Можете не бігти, але обов’язково прийдіть на забіг, вкиньте в скриньку кошти – ми в той же день перерахуємо їх на рахунок лікарні», - закликала начальник управління у справах сім'ї молоді та спорту міськради Ірина Ковальчук.

«На сьогодні зареєстровано 426 учасників, що вже непогано для Житомира. Дітей орієнтовно 100. Сподіваємося, що учасників буде ще більше, тому що онлайн-реєстрація в нас відкрита до 5 квітня включно. Сподіваємося, що на місці старту, який буде біля кінотеатру «Жовтень», до нас приєднаються люди, які долучаться до пробігу, збору коштів або захочуть «поволонтерити», нам будь-яка допомога корисна. Серед учасників переважна більшість житомиряни, але є й ті, хто замовив стартові номери, вніс кошти і паралельно бігтиме з Одеси (1 учасниця) та з Києва (5 учасників)», - розповіла Наталія Чісліна.

Старт дорослих дистанцій починається о 9.30. Це дистанції на 2,5 і 5 км, біжать дорослі і підлітки від 14 років. Після фінішу останнього учасника буде «дитячий» забіг, який орієнтовно стартує о 10.10: дистанції на 100 м – для дітей до 9 років, і на 300 метрів – з 9 до 14 років.

Для того, щоб зібрати не менше 50 тисяч гривень, організатори встановили мінімальний благодійний внесок: 150 грн для дорослих і 50 грн для дітей. Ліміту немає – можна внести і 500, і 1000 грн, але організатори будуть вдячні й за мінімальний внесок. Лічильна комісія підрахує кошти відразу після нагороження переможців, і в той же день Ощадбанк за попередньою домовленістю прийме ці кошти, й вони будуть зараховані на рахунок онкогематологічного відділення Житомирської обласної дитячої лікарні.

Під час заходу планується невеликий концерт. Поки бігають батьки, дітей розважатимуть аніматори. Будуть призові місця, призи та сертифікати за участь у Першому благодійному забігові. Організатори сподіваються, що пробіг «Біжу за життя» стане щорічним.

Старт і фініш пробігу: бульвар Новий (біля кінотеатру «Жовтень»).

Траса пробігу: вул. Пушкінська , бульвар Старий, парк культури і відпочинку, вул. Фещенка-Чопівського, пров. Червоного Хреста, вул. Пушкінська, бульвар Новий.

Форма для реєстрації https://goo.gl/forms/34cyHTibNXQqppFE3.

Як повідомляв Житомир.info, проект рішення виконкому «Про проведення в м. Житомирі спортивно-благодійної акції «Біжу за життя» опублікували 11 березня 2019 року. Для забігу патрульна поліція має встановити на перехрестях вулиць міста пости та перекрити Новий бульвар, а КП «УАШ» має до 6 квітня провести ямковий ремонт вулиць, по яких він буде пролягати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: забіг Біжу за життя Наталія Чісліна Ірина Ковальчук  
Матеріали по темі