Економіка

Антимонопольний комітет підозрює «Житомиргаз» у зловживанні монопольним становищем

12 April 2019, 17:59

Антимонопольний комітет України розглядає справи за ознаками вчинення 20 облгазами порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це голова АМКУ Юрій Терентьєв 11 квітня повідомив у Facebook.

Йдеться про такі публічні акціонерні товариства: ПАТ «Вінницягаз», ПАТ «Волиньгаз», ПАТ «Дніпрогаз», ПАТ «Дніпропетровськгаз», ПАТ «Житомиргаз», ПАТ «Закарпатгаз», ПАТ «Запоріжгаз», ПАТ «Івано-Франківськгаз», ПАТ «Київоблгаз», ПАТ «Криворіжгаз», ПАТ «Львівгаз», ПАТ «Миколаївгаз», ПАТ «Рівнегаз», ПАТ «Сумигаз», ПАТ «Тисменицягаз», ПАТ «Харківгаз», ПАТ «Харківміськгаз», ПАТ «Хмельницькгаз», ПАТ «Чернівцігаз», ПАТ «Чернігівгаз».

«Справи розпочато за ознаками зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринках розподілу природного газу в межах територій ліцензійної діяльності, закріплених за відповідними облгазами. Підставою для початку стало донарахування облгазами (всупереч Кодексу газорозподільних систем) побутовим споживачам обсягів спожитого природного газу понад обсяги, визначені за даними лічильників. Такі дії облгазів призводять до понесення додаткових, необґрунтованих витрат споживачами», – йдеться у дописі Юрія Терентьєва.

Нині Комітет здійснює збір доказів у справах, зокрема, з 18.03.19 тривають позапланові виїзні перевірки зазначених облгазів, а також очікується інформація від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

«Після всебічного з’ясування обставин справ та аналізу отриманої інформації, Комітетом будуть вжиті заходи відповідно до законодавства про захист економічної конкуренції», – зазначив голова АМКУ

Як повідомляв Житомир.info, 2 квітня 2019 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оштрафувала ПАТ «Житомиргаз» на 850 тис. грн за донарахування споживачам обсягів природного газу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АМКУ Антимонопольний комітет штраф  
Матеріали по темі