Влада

Суд залишив без розгляду позов прокурора до Житомирської міськради та благодійного фонду щодо земельної ділянки на Корбутівці

16 April 2019, 11:37

Суд залишив без розгляду позовну заяву заступника керівника Житомирської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі головного управління Держгеокадастру у Житомирській області до Житомирської міської ради та Міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну».

Про це йдеться в ухвалі господарського суду Житомирської області від 4 квітня 2019 року.

У позові йшлося про визнання незаконним та скасування п. 2 рішення Житомирської міської ради № 174 від 16.03.2016 «Про затвердження технічної документації щодо поділу земельної ділянки по вул. Чуднівській та р. Тетерів»; визнання недійсним договору суперфіцію № 160 від 30.09.2016, що укладений між Житомирською міською радою та Міжнародним благодійним фондом «Місія в Україну»; скасування у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запису про інше речове право № 16732154 від 30.09.2016.

Скріншот з ухвали суду

Суд залишив заяву прокурора в інтересах держави в особі головного управління Держгеокадастру у Житомирській області без розгляду, бо управління Держгеокадастру саме може захищати свої права.

«Суд приходить до висновку про те, що Головне управління Держгеокадастру в Житомирській області, в особі якого в інтересах держави звернувся Заступник керівника Житомирської місцевої прокуратури з даним позовом до суду, має можливість для самостійного захисту своїх прав. Саме лише посилання у позовній заяві прокурора на те, що органи, уповноважені здійснювати функції держави у спірних правовідносинах, неналежним чином здійснюють відповідні повноваження захисту державних інтересів, не достатньо для прийняття судом рішення в такому спорі по суті, оскільки за змістом абз. 2 ч. 4 ст. 23 Закону України «Про прокуратуру» прокурор здійснює представництво інтересів держави в суді виключно після підтвердження судом правових підстав для представництва», - йдеться в ухвалі.

Ухвала суду набрала законної сили з моменту її оголошення і оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, Господарський суд Житомирської області прийняв до розгляду позовну заяву прокурора 3 січня 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2018 року депутати затвердили меморандум про співпрацю між Житомирською міською радою та Міжнародним благодійним фондом «Місія в Україну», який має на переданій земельній ділянці побудувати реабілітаційний центр.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд земля Місія в Україну 
Матеріали по темі