Місто

В чем Комитет избирателей обвинил гендиректора Житомирской областной телерадиокомпании?

6 May 2008, 17:47

Житомирский Комитет избирателей распространил заявление, в котором обвинил гендиректора Житомирской областной телерадиокомпании Виктора Бойко в цензуре, лоббировании политических интересов и потребовал его увольнения. Текст заявления приводим без изменений:

Житомирська філія Комітету Виборців України

10014, Житомир,

вул. Перемоги, 10

тел./факс 405-885

 

Заява

 

 

Протягом тривалого часу, коли Житомирською державною обласною телерадіокомпанією керує Віктор Бойко, жителі області були свідками численних фактів викривлення інформації в угоду політичним партіям чи окремим особам. Найчастіше це доводиться спостерігати підчас виборчого процесу. Така політика ТРК призвела до того, що на телебаченні життя області висвітлюється однобічно. Відомі також факти застосування до повідомлень цензури.

Висвітлення останніх подій в Житомирській обласній раді показало, що пан Бойко вдається не лише до спотворення інформації. Він підтримує подання подій в тому ключі, в якому це бачить партія, членом якої є директор ЖДТРК. Оскільки Народна партія стала на бік колишньої голови обласної ради Ірини Синявської, таку ж лінію зараз проводить і обласне телебачення. При цьому Віктор Бойко навіть не зважає на те, що позиція колишньої керівниці ради лежить за межею закону. Думку законного керівництва обласної ради піддають інформаційній блокаді. Таким чином, використовуючи службове становище пан Бойко доводить до громади області спотворену інформацію та формує не об’єктивну громадську думку, посилює напруженість ситуації в області.

Це є абсолютно неприпустима ситуація особливо для держаного ЗМІ, яке фінансується за рахунок платників податків. Використання цього медійного ресурсу не може здійснюватись в угоду одній людині, чи одній партії.

Комітет виборців України вимагає негайної зміни керівника ЖДТРК Віктора Бойка та забезпечення рівного доступу до висвітлення позицій всіх політичних сил, щодо подій в області. Обласним телебаченням повинна керувати людина, яка відповідально ставитиметься до своїх повноважень та проводитиме неупереджену політику головного медіа ресурсу Житомирщини.

Житомирська обласна організація Комітету виборців України

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі