Суспільство

​У Житомирській області люди розблокували траси: одним пообіцяли відремонтувати дорогу, іншим - скликати сесію

2 May 2019, 13:19

У Черняхові Житомирської області люди розблокували трасу Виступовичі-Житомир-Могилів-Подільський після того, як до них приїхав керівник Служби автомобільних доріг у Житомирській області Геннадій Савченко.

Про це пообіді 2 травня на своїй сторінці у соцмережі повідомив Народний депутат Павло Дзюблик, який у цей день також брав участь у акції з перекриттям дороги.

«Акція пройшла мирно і не завдала шкоди та особливих незручностей нікому (хоча Ви невиправдано хвилювалися з цього приводу). В результаті, до нас приїхав керівник САД у Житомирській області Геннадій Савченко і запевнив, що дві з трьох наших вимог він задовільнить до кінця травня - це встановлення двох мобільних вагових комплексів і проведення якісного аварійного ремонту. Це те, що в його силах. Третя наша вимога - це співфінансування Житомирської ОДА у сумі 60 млн грн до державних 150 млн грн на ремонт цього автошляху, що дозволить зробити якісно і на роки цей відрізок траси міжнародного значення. Однак, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич не виявив бажання зустрітися з нами та пояснити причину ігнорування ремонту саме цієї дороги. Ми підготували чергове звернення до нього та веземо спільно з активістами, аби передати особисто», - написав Павло Дзюблик.

У селі Перемога Новоград-Волинського, де в цей же день проходила акція протесту проти забруднення річки Случ скидами Понінківської паперової фабрики, люди також звільнили трасу Київ-Чоп, яку блокували протягом години.

Про це Житомир.info розповіла учасник акції Світлана Кручок. За її словами, трасу звільнили, але до людей так ніхто і не вийшов.

Проте голова Новоград-Волинської райради Дмитро Рудницькій на своїй сторінці у фейсбук повідомив, що після мирної акції скликав президію райради і на 3 травня вже запланували проведення позачергової сесії, на якій розглянуть питання екологічного стану басейну річки Случ.

Нагадаємо, близько 10.00 2 травня у двох районах Житомирської області люди перекрили траси: у Новоград-Волинському районі протестували проти забруднення річки Случ, а в Черняхові - вимагали відремонтувати дорогу.

Про свої наміри 2 травня перекрити траси протестувальники повідомили заздалегідь.

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня 2019 року в місті Баранівка з річки Случ виловили десятки мертвих сомів, коропів та лящів. Рибоохорона нарахувала понад 25 тис. екземплярів загиблої риби та звернулася до поліції. 16 квітня мер Новограда-Волинського передав керівництву Міністерства екології та природних ресурсів України вимоги щодо вирішення проблеми екологічних небезпек для басейну річки Случ. 30 квітня мер Баранівки Анатолій Душко знову повідомив про проблеми, пов’язані із забрудненням річки Случ.

26 лютого 2019 року Служба автомобільних доріг у Житомирській області оголосила міжнародний тендер на поточний середній ремонт шматка автодороги М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (через Вінницю) км 157+063 – км 172+063. Вартість тендеру, який заплановано провести 6 травня, становить 213 мільйонів 671 тисячу 120 гривень. Поточним середнім ремонтом заплановано відремонтувати ділянки на шляху М-21, а саме: завершити роботи, розпочаті в 2018 році, у прикордонній зоні (ділянка км 4 + 344 — км 11 + 000; ділянка км 11 + 000 — км 19 + 000), завершити розпочаті в минулі роки роботи на ділянці км 184 + 000 — км 194 + 600 (верхній шар покриття від обласного центра в напрямку Бердичева) та розпочати роботи на ділянці км 158 + 000 — км 173 + 000 (від міста Житомир до міста Черняхів).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: траса перекриття Дзюблик Черняхів акція САД  
Матеріали по темі