Місто

Як на базі навчального центру ДШВ у Житомирі проходить підготовка новоприбулих військових строкової служби

3 May 2019, 11:39

У Житомирі на базі 199 навчального центру Десантно-штурмових військ ЗС України відбувається підготовка військовослужбовців строкової служби, призваних до лав Збройних Сил України на весні цього року.

Про це 2 травня інформує прес-служба командування ДШВ ЗСУ на своїй сторінці у Facebook.

«З перших днів проходження курсу загальновійськової підготовки, інструкторський та офіцерський склад навчає молоде поповнення азам військової служби: щоденні заняття із фізичної та стройової підготовки, вивчення військових статутів, статті кримінального та адміністративного кодексу України тощо. Адже, строковикам необхідно знати та розуміти свої права й обов’язки так само, як і військовослужбовцям-контрактникам», - йдеться у повідомленні.

Цими днями, строковикам буде вручена та закріплена за кожним особиста стрілецька зброя. Після цього на молодих десантників чекатиме кількаденний польовий вихід. В польових умовах, строковики практично вивчатимуть ази вогневої і тактичної підготовки, військової топографії, тактичної медицини, організації зв’язку тощо.

«Майбутні десантники докладають на заняттях максимум своїх зусиль, старанності та дисциплінованості, уважно слухаючи усі накази та поради досвідчених командирів», - сказав заступник начальника Навчального центру ДШВ з морально-психологічного забезпечення підполковник Денис Сенчковський.

Загалом, від початку весняного призову, до лав Навчального центру Десантно-штурмових військ для проходження курсу підготовки прибуло близько шести сотень строковиків - майбутніх українських десантників.

Як повідомляв Житомир.info, кількість осіб, яких мали призвати до лав Збройних сил України на весні 2019 року з Житомирської області становила 735 юнаків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ військові підготовка  
Матеріали по темі