Суспільство

Житомирський лабораторний центр перед пляжним сезоном перевірив воду в місцях відпочинку: 37% не відповідає нормам

17 May 2019, 11:28

Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України протягом квітня відібрав для лабораторних досліджень зразки води з поверхневих водойм у місцях масового відпочинку населення в усіх районах області.

Про це 17 травня повідомляє сайт облдержадміністрації.

«Зразки були відібрані у 76 водоймах, з яких 4 пляжі – у Новоград-Волинському, Коростені та 2 у Житомирі. За результатами досліджень встановлено, що відхилення від норм виявили лише у 37% моніторингових точках, в яких проводився забір проб для досліджень», - йдеться у повідомленні.

Нормам не відповідає вода в річках Случ (в межах населених пунктів Любар, Нова Чорторія, Баранівка, Новоград-Волинський), Тетерів (в межах населених пунктів Чуднів, Висока Піч, Коростишів), Уж (м.Коростень), Норинь (м.Овруч), Ірша (в межах населених пунктів Дворище, Нова Борова, Іршанськ), Гнилопять (Бердичів), а також на чотирьох бердичівських ставках, що використовуються бердичівлянами для відпочинку (став Шандора, став шкіроб’єднання, став рафінадного заводу, став с. Гардишівка). неналежної якості вода і в річках Товста та Жерев (смт Лугини), Смолка (Новоград-Волинський), ставках по вул. Івана Франка у Хорошеві, у с. Стовпів Чуднівського району, № 1 у Чуднові, с. Вигнанка Любарського району.

«Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України рекомендує жителям області для відпочинку біля водойм вибирати місця з чистою та безпечною водою. А дізнатись про якість води у своєму районі ви можете у районному підрозділі лабораторного центру», - зазначається на сайті ОДА.

Як повідомлявЖитомир.info, 16 травня 2019 року Верховна Рада ухвалила постанову «Про подолання негативних наслідків екологічної ситуації в басейні річок Хомора та Случ на окремих територіях Хмельницької та Житомирської областей».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: річка вода пляж водойма  
Матеріали по темі