Місто

У Житомирському державному університеті з’явилися нові спеціальності, але поки без бюджетних місць

17 May 2019, 15:35

Цього року в Житомирському державному університеті ім. Івана Франка буде проводитись прийом першокурсників на спеціальності: «Готельно-ресторанна справа» та «Спеціальна освіта».

Про це 17 травня повідомила ректор ЖДУ Галина Киричук.

«Вітаю з черговими здобутками колектив Житомирського державного університету імені Івана Франка!!! Відповідно до протоколу № 134 засідання Ліцензійної комісії Міністерства освіти і науки України від 15 травня 2019 р. та наказу МОН України від 15.05.2019 р. № 509-л Житомирський державний університет імені Івана Франка здобув право на провадження освітньої діяльності у сфері вищої освіти за спеціальностями 241 Готельно-ресторанна справа (галузь знань 24 Сфера обслуговування, ліцензійний обсяг 200 осіб) та 016 Спеціальна освіта (галузь знань 01 Освіта/педагогіка, ліцензійний обсяг 180 осіб)», - написала Галина Киричук.

В коментарі Житомир.info ректор уточнила, що цього року на зазначених спеціальностях бюджетних місць не буде. Крім того, з 16 квітня 2019 року в ЖДУ ім.Франка відкрита ще одна нова спеціальність – «Комп'ютерні науки», там також поки навчання лише за контрактом.

Довідка: спеціальність «016 Спеціальна освіта» – це виховання, навчання дітей, які мають порушення у розвитку мовлення, пізнавальних процесів, слуху, зору. Випускникам буде присвоєна кваліфікація: Бакалавр спеціальної освіти. Учитель-дефектолог. Вихователь дітей з вадами психофізичного розвитку, асистент учителя-реабілітолога, асистент учителя загальноосвітнього навчального закладу з інклюзивним та інтегрованим навчанням.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році за результатами вступної кампанії в Житомирському державний університет імені Івана Франка на бюджет була зарахована 421 людина, на контракт – 322 людини, конкурс на одне бюджетне місце становив 7,1.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖДУ освіта Киричук  
Матеріали по темі