Культура

​На Замковій горі у Житомирі стартував фестиваль джазої музики «Jazzomir»

18 May 2019, 20:09

У рамках святкування днів Європи у Житомирі, на Замковій горі 18 травня стартував джаз-фестиваль «Jazzomir». Цього року гостями фестивалю стали три український гурти з Сум, Львову, Києва, також закордонні виконавці, які приїхали з Берліну. Впродовж вечора житомиряни насолоджуватимуться різноплановою музикою: від класичного джазу і до електронного.

«Сьогодні у нас чотири колективи. Перший - «Aramis» з Сум, один із найстаріших колективів України. Їм цього року виповнюється 25 років. Вони грають джаз та фьюжн, класичний джаз в своєму аранжуванні. Потім буде гурт «Mark Tokar Trio» зі Львова. Їхня програма називається «Медитація за шкалою Ріхтера» - це імпровізаційна музика, барабанщик із Нью-Йорку, два львів’янина. Це незвична авангардна музика, яка буде унікальною та ніде не повториться. Треті - «Atomic Simao» з Києва, вони грають психоделічний джаз. Хлопці з еквадорською вокалісткою, які роблять електронну драйвову музику, трохи кислотну, точно сподобається молоді. І останній колектив - український етно-джазовий гурт «Leleka» з Берліну. Ще не було у нас такого. У гурті грають швед, німець, поляк і українка-вокалістка», - розповідає співорганізатор фестивалю «Jazzomir» Сергій Твардовський.


Послухати живу музику та насолодитися джазом прийшли кількасот житомирян. Серед присутніх ми зустріли справжніх поціновувачів цього жанру.

«Джаз - це наша молодість. Джаз нас надихає, хочеться танцювати, хочеться бути молодою та енергійною», - ділиться житомирянка Ірина.

«Український джаз має увійти в міжнародний простір, має відчути якусь підтримку не тільки від людей, а й від держави. І має набути більш широку і заможну публіку», - додає Олена.

«Джаз - це просто гарна музика, яку можна послухати тут на природі, це чудово», - каже житомирянин Максим.

Завершиться фестиваль спільною музичною імпровізацією чотирьох запрошених гуртів із житомирськими музикантами. Триватиме захід до 23-ї години.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі до Дня Європи на Михайлівській встановили 28 фотозон, аби житомиряни змогли «помандрувати» країнами Європи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Jazzomir джаз фестиваль День Європи  
Матеріали по темі