Місто

Півтисячі десантників присягнули на вірність народу України у житомирському 199-му навчальному центрі ДШВ

21 May 2019, 14:15

21 травня 560 військовослужбовців, які пройшли курс загальної військової підготовки та навчання в 199-му навчальному центрі ДШВ у Житомирі, склали військову присягу та прочитали клятву десантника. Усі бійці призвані на строкову службу до лав Збройних сил і після короткої відпустки відбудуть у військові частини ДШВ для проходження служби.

Після церемонії складання присяги на вірність народу України молоді воїни промовили слова клятви українського десантника і повноправно вдягнули марунові берети.


Вітав молодих воїнів командувач Десантно-штурмових військ Збройних сил України, Герой України Михайло Забродський.

«Піти на строкову службу в сучасних умовах - це серйозне рішення. Хтось із вас приймав його власноруч, у когось так склалась доля. Але так чи інакше ви сьогодні зробили цей крок. І будемо сподіватись, що кроку назад вже не буде. Побажання молодому поповненню одне - щоб через встановлений термін ви повернулись до своїх близьких, рідних, тих хто зараз присутній на нашому святі, живими, здоровими, змужнілими і вчасно. Сьогодні в Десантно-штурмових військах подвійне свято: сьогодні четверту річницю свого створення відзначає славетний 199-й навчальний центр ДШВ. Навчати і забезпечувати підготовку - це, як відомо, невдячна справа. Але наш навчальний центр успішно справляється із цим, без перебільшення, бойовим завданням. Хочу нагадати постійному особовому складу навчального центру головну істину - вчити важко, але завжди пам’ятайте, якою високою є ціна вашого навчання. Зазвичай, військовослужбовець у вас тільки вчиться, далі вже починається інший етап, він називається - набуття досвіду. І багато того, що він дізнається тут, він несе з собою через всю службу аж до її закінчення. Також, добре пам’ятайте про те, що останню оцінку в залікових відомостях час від часу ставить ворожа куля, або ворожий осколок, і відповідним чином ставтесь до виконання свого військового обов’язку», - каже командувач ДШВ ЗСУ, Герой України Михайло Забродський.

Понад півтисячі молодих десантників після складення присяги нестимуть службу у військових частинах Десантно-штурмових військ Збройних сил України, але не будуть залучатись до виконання бойових завдань на сході України.

«Сьогодні склало присягу 560 військовослужбовців. Це перша половина, з червня розпочинається другий етап призову на строкову військову службу. Тоді буде призвано ще близько 600 військовослужбовців. Вони теж будуть проходити навчання в навчальному центрі. Після його завершення і проходження курсу загальної військової підготовки вони будуть направлені в ті військові частини Десантно-штурмових військ, які мають пункти постійної дислокації не у в районі виконання завдання. Тобто, це будуть всі військові частини крім 81 окремої аеромобільної бригади. Основне завдання даних військових, зважаючи, що вони не залучатимуться до виконання завдань за призначенням в зоні проведення Операції об’єднаних сил, це буде несення служби в варті, виконання інших завдань і забезпечення виконання завдань іншими частинами Десантно-штурмових військ», - розповів заступник командувача ДШВ ЗСУ з морально-психологічного забезпечення Олександр Пухальський.

Нагадаємо, 11 травня 2019 року в Житомирі проводили «день відкритих дверей» в одному із артилерійських підрозділів Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Як повідомляв Житомир.info, 21 травня 2018 року 199-й навчальний центр Десантно-штурмових військ відзначав третю річницю із дня свого створення і з цієї нагоди в Центрі провели «день відкритих дверей».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ Забродський Пухальський десантники присяга  
Матеріали по темі