Події

Зливи, шквали, град з перепелине яйце: Житомирською областю знову пройшлася негода

25 May 2019, 10:41

Увечері 24 травня в Житомирі та на території області пройшлися сильні зливи зі шквальним вітром і подекуди – градом.

Про наслідки негоди повідомляють користувачі соцмереж.

Зокрема, голови Житомирської обласної молодіжної творчої спілки художників та мистецтвознавців, господиня «Поліської хати» Інна Величко показала наслідки руйнівного граду, який випав у селі Городське Коростишівського району.

«Декілька днів нас оминали грози та шквали, сьогодні не пощастило.... Такого граду я в житті ще не бачила, летів хвилин 20, лило як з відра, все пливло й бурлило. Городину, квіти знищило... Це с.Городське, Коростишівський р- н», - написада господиня садиби.


Житомирянин Сергій Полубінськийи надіслав редакції знімок граду «з перепелине яйце», який увечері 24 травня випав у селі Ліщин Житомирського району.

Об 11.30 рятувальники повідомили, що після 19 години 24 травня відкачали 12 тонн води з трьох приватних обійсть в селі Лука Житомирського району. У деяких місцях рівень води досягав колін. Цієї ж доби олевські рятувальники відкачали 70 кубічних літрів води з підвалу дитячого садочка в райцентрі, а поблизу селища Білокоровичі Олевського району затопило автодорогу на площі 3 кв. м.

Нагадаємо, синоптики попереджали про сильні пориви вітру та град у п’ятницю, 24 травня на всій території Житомирської області. Також вдень 25 травня у Житомирі та області очікуються грози, в окремих районах шквали до 15-20 м/сек, а також град.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня 2019 у Новоград-Волинському та Олевському районах пронісся буревій та випав град, а на трасі Київ-Чоп люди зняли на відео смерч. Рясна злива ввечері, 20 травня, затопила вулиці Житомира. Комунальники, енергетики та рятувальники працювали над ліквідаціями аварій усю ніч.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: погода гроза град синоптик  
Матеріали по темі