Місто

​Рятувальники, комунальники та енергетики усю ніч ліквідовували наслідки негоди у Житомирі: прибирали дерева, ремонтували мережі

21 May 2019, 10:09

У Житомирі з вечора 20 травня і впродовж ночі вирувала стихія. Рясна злива, подекуди з градом, та шквальний вітер повалили десятки дерев, порвали електромережі. Комунальники, енергетики та рятувальники працювали над ліквідаціями аварій усю ніч і роботи досі тривають.

У прес-службі КП «Житомиробленерго» просять людей бути обережними, не підходити до обірваних проводів.

«Сильні зливи і гроза цього разу лютували у Житомирському районі. З 20 на 21 травня 2019 року складні погодні умови, які супроводжувалось активною грозовою діяльністю, шквальним вітром, зливними дощами, призвели до пошкодження електричних мереж. Знеструмлювалися ЛЕП обласного центру і Житомирського району. Наразі над відновленням електропередачі працюють бригади АТ "Житомиробленерго"», - йдеться у повідомленні енергетиків.

Про складну ніч повідомив у соцмережі і керівник «Житомирського трамвайно-тролейбусного управління» Євгеній Демчик.

«Через сильний вітер падали дерева, обривало контактні мережі, низькопідлогові тролейбуси не могли проїхати по затоплених вулицях. Аварійні служби працювали практично усю ніч», - написав Євгеній Демчик на своїй сторінці та надав неповний перелік повідомлень диспетчера ТТУ про аварійні ситуації у місті.

Так, після 20.30 20 травня надійшло десяток повідомлень про повалені дерева за адресами Велика Бердичівська – Старий Бульвар, біля зупинки «Магазин» на Смолянці, по вулиці Чуднівській, біля «Еко-маркету» на Леха Качинського. На площі Перемоги каштан впав на приміщення диспетчерської.

Зранку рятувальники та комунальники прибирали мокре гілля дерев з контактної мережі поблизу обласної лікарні, на Великій Бердичівській в районі Старого Бульвару. Станом на 6.30 на перехресті Великої Бердичівської та Шевченка була забита зливова каналізація, через що не могли проїхати низькопідлогові тролейбуси.

У КП «Зеленбуд» Житомир.info повідомили, що станом на 9.30 21 травня повної картини про аварійні ситуації в місті не мають, оскільки ще далеко не про всі повалені дерева та інші події житомиряни повідомили за телефонами міського-інформаційного центру 15-80. Проте уже впродовж ночі працівники «Зеленбуду» ліквідували понад 20 аварій: зрізали повалені дерева, розчищали проїжджі частини. Але роботи тривають і, за словами в.о. директора КП «Зеленбуд» Олександра Волокіти, бригади комунального підприємства працюватимуть в посиленому режимі упродовж усієї наступної доби.

Заступник міського голови Дмитро Ткачук на своїй сторінці у соцмережі повідомив про подвійне перевищення норм опадів та прозвітував про ситуацію в місті станом на ранок 21 травня.

"Маємо подвійне перевищення норми опадів. При нормі для травня місяця 56 мм за 3 тижні вже випало 120. Для порівняння в квітні було 49 мм. Відносно не значні пориви вітру спричинила значну кількість проблем. Найбільша складність з пошкодженими та поваленими деревами. За ніч на гарячу лінію Міського інформаційного центру (15-80) надійшло 33 заявки. Станом на ранок КП Зеленбуд 10 вже ліквідовано. Повалені дерева тягнули за собою пошкодження мереж електропередачі. 15 аварійних ситуацій отримало КП Міськсвітло, 4 дерева впало на тролейбусні лінії. Мали місце 3 тимчасові зупинки руху громадського транспорту через підтоплення. 6 пошкоджень було зафіксовано на лініях електропередачі Житомирського РЕМу, що призвело до тимчасового відключення електроенергії. Комунальні служби в аварійному порядку розпочали роботу ще з вечора і працювали до 2-ї ночі. Після короткострокового відпочинку робота була відновлена і з ранку було посилено додатковими бригадами. Більшість пошкоджень мереж вже відновлено. Наразі тривають роботи з прибирання повалених дерев, та чистки стічної каналізації. Прогноз погоди обіцяє повторення стихії", - йдеться у дописі Дмитра Ткачука.


Нагадаємо, рясна злива ввечері 20 травня затопила вулиці Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня 2019 у Новоград-Волинському та Олевському районах пронісся буревій та випав град, а на трасі Київ-Чоп люди зняли на відео смерч.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: негода злива гроза град шквал вітер  
Матеріали по темі