Події

Житомирська поліція розшукала трирічну дитину, яку «повіз в аеропорт» ображений батько

28 May 2019, 15:05

Житомирські поліцейські запобігли можливому незаконному вивезенню дитини за кордон.

Про це 28 травня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«За повідомленням матері трирічного хлопчика, її чоловік без дозволу вивіз дитину у невідомому напрямку та намагається покинути межі держави. Правоохоронці встановили місце перебування чоловіка та передали дитину під опіку матері», - інформує поліція і публікує подробиці.

Опівдні 27 травня до Житомирського відділу поліції зателефонувала схвильована жінка із повідомленням про викрадення її дитини. За словами 28-річної заявниці, трирічного хлопчика забрав її чоловік та поїхав у невідомому напрямку. Він міг покинути країну, зважаючи, що має громадянство іншої держави.

«Працівники слідчо-оперативної групи поліції з’ясували, що жінка донедавна проживала на тимчасово окупованій території України. Звідти вона поїхала разом з дитиною, рятуючись від 32-річного чоловіка, який вчиняв домашнє насильство. Відтак жінка знайшла притулок у м. Житомирі. Зважаючи на право батька бачитися із сином, жінка погодилася на спільну зустріч у Житомирі. Уже під час спілкування вона на кілька хвилин відійшла до крамниці придбати для дитини води, коли ж повернулася – виявила їх зникнення. За деякий час чоловік телефоном повідомив жінці, що разом з дитиною знаходиться у столичному аеропорту», - описує подію відділ комунікації.

У ході проведених заходів поліцейські встановили, що чоловік насправді перебуває на території Вінниччини, відтак звернулися до своїх колег із сусіднього регіону з проханням допомогти розшукати втікача. Уже за кілька годин місце перебування чоловіка та дитини було встановлено і житомирські правоохоронці передали хлопчика під опіку матері.

«Зараз ми ще з’ясовуємо всі обставини. Зважаючи, що питання щодо опіки над дитиною перебуває у площині цивільно-правових відносин, обом батькам необхідно звернутися до суду. Дуже шкода, що заручником невдалих стосунків дорослих людей стає їх дитина», - коментує начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.

Нагадаємо, 28 серпня 2018 року в Україні вступили в дію Зміни до законодавства щодо вивезення дітей за кордон, які збалансовують права обох батьків. Той з батьків, який не проживає з дитиною, має право ненадовго виїхати з нею за межі України, якщо він (чи вона) є добросовісним платником аліментів.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році в Коростенському районі Житомирської області чоловік образився на жінку за відмову бути разом і викрав її доньку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: викрадення дитина поліція  
Матеріали по темі