Події

На Старому бульварі у Житомирі зібралися люди з плакатом «Поліція вбиває дітей» та запалили димові шашки (доповнено)

4 June 2019, 19:18

Зо два десятки людей на 19 годину 4 червня прийшли до приміщення Головного управління Національної поліції у Житомирській області, що на Старому бульварі, 5, виказуючи суспільне обурення смертю 5-річного хлопчика, якого 31 травня підстрелили правоохоронці у Переяславі-Хмельницькому Київської області.

Активісти розгорнули великий плакат з написом «Поліція вбиває дітей».

Захід у соцмережі анонсував Рух АВТОМАЙДАН Житомир.

Фото з Facebook-сторінки Рух АВТОМАЙДАН Житомир

Близько 19.30 громадський активіст Валерій Арушанян, який бере участь в акції, на своїй сторінці у Facebook опублікував фото, на якому видно чорні та густі клуби диму: палають димові шашки та фаєри.

Фото з Facebook-сторінки Валерія Арушаняна

Активісти принесли до будівлі Нацполіції іграшкового ведмедика.

Фото з Facebook-сторінки Валерія Арушаняна

Подробиці – згодом у сюжеті.

Як інформували всеукраїнські Інтернет-видання, 31 травня 2019 року в Переяславі-Хмельницькому п'яні поліцейські підстрелили 5-річного хлопчика. Травму дитина отримала, коли гуляла на подвір’ї. Встановлено, що працівники поліції під час відпочинку вживали спиртні напої. В подальшому домовилися постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, які були розташовані в місці, де могли перебувати люди. Внаслідок такої розваги 5-річна дитина отримала кульове поранення в голову. 1 червня слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження. 3 червня у лікарні Києва тяжко травмований малюк помер.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство поліція дитина поранення протест  
Матеріали по темі