Місто

У житомирському парку стартував четвертий урбан-фестиваль «Майстерня міста»

6 June 2019, 17:32

У житомирському парку імені Юрія Гагаріна 6 червня відкрили четвертий урбан-фестиваль «Майстерня міста». Впродовж чотирьох днів у парку презентуватимуть свої ідеї щодо розвитку міста активні житомиряни, представники громадських організацій та влади. Також у рамках фестивалю проходитимуть різноманітні виставки, квести, семінари, майстер-класи та презентації.

Головна тема цьогорічного фестивалю - активне місто.

«Він спрямований на те, щоб розвивати нашу громадськість, розвивати з точки зору діалогу між владою і активною стороною громадськості. Цього року ми говоримо про активне місто, що є одним із пріоритетів концепції розвитку Житомира. Ми будемо досліджувати протягом чотирьох днів культуру, спорт, туризм, здоровий спосіб життя, тобто, теми, які пріоритетні для розвитку міста», – говорить керівник проектного офісу компанії GIZ у місті Житомир Марія Байда.


До участі в фестивалі приєдналися громадські організації, навчальні заклади та ініціативні громадяни Житомира, які подали заявки, пройшли відбір і отримали підтримку для проведення заходу.

Сьогодні на одній із локацій «Майстерні міста» - житомирські художники з майстер-класом з малювання акриловими фарбами.

«Ми житомирські художники, у нас є молодіжна громадська організація «Арт-село», і ми популяризуємо мистецтво. Сьогодні ми представляємо абстрактне мистецтво. Працюємо акриловими фарбами, і кожен створює свою неповторну картину», – каже директорка молодіжної громадської організації «Арт-село» Олена Славова.

Розмальовували картини різними техніками. Про одну з них ділиться одна з наймолодших учасниць майстер-класу.

«Стаканчик потрібно повернути на холст і фарба розливається. Мені схоже на море», – розповідає про свою картину Злата Романюк.

На інших локаціях - представники школи з сапбордінгу, які розповідають про водні види спорту, та студенти одного з закладів професійно-технічної освіти з презентацією про визначні місця нашого міста та області.

«Ми навчаємося на адміністраторів. Тут показуємо визначні місця Житомира та Житомирської області», – говорить студентка ДНЗ «Центр сфери обслуговування м. Житомира» Катерина Когарай.

«Представляю школу сапбордінгу в Житомирі. Сьогодні ми презентуємо нашу школу. Сапбордінг - це дошка, на яку стає людина стоячи з веслом і пливе по воді. Також у Житомирі є й інші види веслувального спорту, це драгонботи, байдарочний спорт. Молодь про це навіть і не знає, і не здогадується, що воно є у Житомирі», – ділиться представник школи «Sup surface» Олександр Рожко.

В рамках фестивалю заплановано понад 70 заходів, а кожного вечора відбуватимуться панельні дискусії.

«Кожного вечора у нас будуть відбуватися дискусії з теми розвитку міста. Наприклад, сьогодні ми будемо говорити про концепцію розвитку міста. Завтра ми будемо презентувати документ, який стосується плану міської мобільності. Разом з тим, громадська організація «Цілком природно» буде презентувати соціологічне дослідження щодо культурних запитів містян. Хлопці та дівчата провели дослідження про те, що цікаво житомирянам, тому завтра вечір буде насичений і цікавий», – додає керівник проектного офісу компанії GIZ у місті Житомир Марія Байда.

Закриття урбаністичного фестивалю відбудеться у неділю, 9 травня, о 18:00.

Нагадаємо, в минулому 2018 році захід «Майстерня міста» у Житомирі проходив на вулиці Пушкінській. Розпочався урбан-фестиваль 6 червня.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році урбаністично-культурний фестиваль «Майстерня міста» на Новому бульварі в Житомирі тривав з 12 по 17 червня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: майстерня міста урбан-фестиваль  
Матеріали по темі