Місто

​Кабмін виділив 10,6 млн грн на сквер з фонтаном поряд з «Прозорим офісом» на житомирській Польовій

10 June 2019, 10:40

Кабінет міністрів України затвердив виділення 10,6 млн грн на благоустрій території скверу на Польовій у Житомирі.

Про це вранці 10 червня на своїй сторінці у соцмережі повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Ще один сучасний громадський простір незабаром з’явиться у Житомирі. Сьогодні гарні новини для жителів Польової. У рамках реконструкції будівлі Корольовської райради під ЦНАП цього року починаємо оновлювати сквер навколо фонтану «Космонавт». Кабмін затвердив спрямування 10,6 млн гривень на благоустрій цієї території», - йдеться у дописі Сергія Сухомлина.

Нагадаємо, 23 квітня на сесії Житомирської міської ради було прийнято рішення про виділення з міського бюджету 350 тис. грн на реконструкцію фонтану та прилеглої території на площі Польовій, при умові співфінансування з держбюджету.

«По постанові Кабміну на цей захід, по моїй інформації, передбачено 10 мільйонів гривень: ми хочемо доповнити проект реконструкції ЦНАПу (в приміщенні Корольовської райради – ред.), там частина коштів піде на ЦНАП, а частина – на сквер біля нього і на реконструкцію фонтану, щоб зразу відкрити з територією», - пояснив на сесії 23 квітня мер Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2018 року на площі Польовій, 8 розпочали будівництво «Прозорого офісу» в приміщенні Корольовської районної ради. Тендер на реконструкцію адмінбудівлі і створення там ЦНАПу у форматі «Прозорого офісу» виграло житомирське ТОВ «Зодчество ЛТД» з ціновою пропозицією 35 млн 410,7 тис. грн. Роботи мають бути завершені до кінця 2019 року.

1 березня 2019 року головний архітектор Житомира Юрій Безбородов розповідав, що фонтан на Польовій планують осучаснити та відремонтувати площу навколо нього. 20 квітня народний депутат Борислав Розенблат продемонстрував розроблені концепції перебудови фонтану «Космонавт» та скверу навколо.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер фонтан Польова Космонавт Прозорий офіс реконструкція  
Матеріали по темі