Місто

На сесії обговорювали стан житомирських фонтанів, оновлення парку та скверу на Польовій

24 April 2019, 11:49

З міського бюджету на реконструкцію фонтану та прилеглої території на площі Польовій виділять 350 тис. грн при умові співфінансування даного заходу з державного бюджету.

Таке рішення ухвалили на сесії Житомирської міської ради 23 квітня.

«На погоджувальній раді я казав, що ми не будемо фінансувати цей проект поки не побачимо постанову Кабміну. По постанові Кабміну на цей захід, по моїй інформації, передбачено 10 мільйонів гривень: ми хочемо доповнити проект реконструкції ЦНАПу (в приміщення Корольовської райради – ред.), там частина коштів піде на ЦНАП, а частина – на сквер біля нього і на реконструкцію фонтану, щоб зразу відкрити з територією», - пояснив мер Сергій Сухомлин.

Депутат Олександр Рибак (фракція Об’єднання «Самопоміч») подякував за увагу до Польової, де знаходиться його округ, і згадав про фонтани на Старому бульварі.

«Мав змогу на вихідних пройти по Старому бульвару і побачив жалюгідне становище наших фонтанів – серце кров’ю обливається: закидані якимись дошками, обвалені, зруйновані», - сказав депутат.

Мер пояснив, що реконструкція фонтанів у парку зараз не на часі.

«Я з вами повністю погоджуюся, але я зараз не хочу знову замовити чергову проектно-кошторисну документацію і не знати, коли ми підійдемо до цього проекту. Зараз в нас робиться набережна, на бюджет участі ми будемо подавати реконструкцію дитячої зони в парку – заміна каруселей і реконструкція всієї дитячої зони за рахунок всього бюджету участі зробити такий проект, якщо люди підтримають (згодом на сесії депутати проголосували про призупинення бюджету участі на два роки – ред.). Сьогодні у нас є ще проект по будівництву Палацу спорту: я вчора був ще в двох міністерствах у Києві, якщо зараз все відпрацюємо, то нам на цей рік вже можливо надасть держава 50-60 мільйонів гривень на початок. І тоді ми комплексно, з урахуванням всіх цих об’єктів повинні зробити проект реконструкції: під’їзди, підходи, комунікації до цих об’єктів і все інше. Так, зараз можна зробити фонтани, а потім все перекопати, бо треба буде комунікації тягнути. Зараз вже проект відпрацьований по будівництву Палацу спорту і будемо приймати рішення по фонтанах, ми навіть вже прорахували вартість реконструкції фонтанів, у нас є комерційна пропозиція від деяких виробників і по заміні граніту, і по обладнання для фонтанів», - поінформував Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року на площі Польовій, 8 розпочали будівництво «Прозорого офісу» в приміщенні Корольовської районної ради. Тендер на реконструкцію адмінбудівлі Корольовської райради і створення там ЦНАПу у форматі «Прозорого офісу» виграло житомирське ТОВ «Зодчество ЛТД» з ціновою пропозицією 35 млн 410,7 тис. грн. Роботи мають бути завершені до кінця 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, 1 березня 2019 року головний архітектор Житомира Юрій Безбородов розповідав, що фонтан на Польовій планують осучаснити та відремонтувати площу навколо нього.17 квітня працівники водоканалу проводили ремонт трубопроводів, які живлять фонтан, та збиралися навести лад із його зовнішнім виглядом. 20 квітня народний депутат Борислав Розенблат продемонстрував розроблені концепції перебудови фонтану «Космонавт» та скверу навколо.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада фонтан парк Сухомлин ЦНАП Польова  
Матеріали по темі