Політика

У Житомирі презентували осередок праволіберальної політичної партії «Демократична Сокира»

10 June 2019, 18:07

9 червня у Житомирі презентували регіональний осередок праволіберальної політичної партії «Демократична Сокира». Відкриття пройшло у неформальній атмосфері – у барі за живим спілкуванням. Військові, волонтери, айтішники та підприємці – на першу відкриту зустріч осередку прийшло зо три десятка прихильників ліберальних ідей.


«Партійний осередок зробили ми. Ми самі приїхали в Київ і сказали, що хочемо робити «ДемСокиру» в Житомирі. Сьогодні офіційне відкриття осередку в Житомирі. Але і до цього ми були, вже близько місяця ми працюємо, працюємо за різними напрямками, але нас ще «не охрестили», а ось тепер в нас вже є повноцінний осередок», - розповідає голова осередку «Демократичної Сокири» в Житомирі Володимир Смолькін.

Житомир – дев’яте місто, в якому вже є осередок “Демократичної Сокири”. Організації також діють у Харкові, Запоріжжі, Черкасах, Чернігові, Дніпрі, Одесі, Львові та Миколаєві. Першочергове завдання місцевих осередків – робота на місто, і в перспективі – отримання реальних важелів впливу шляхом входження в органи місцевого самоврядування.

«Я сподіваюся, що це відділення в майбутньому швидко розвиватиметься, бо часу, насправді, немає. Місцеві вибори обіцяють бути достроковими, до них треба підійти підготовленими. Ми максимально децентралізована організація. Всі рішення, які стосуються Житомира, приймаються на місцевому рівні, тому все доведеться робити самим»,- каже член Політичної ради «Демократичної Сокири» Олександр Нойнець.

За «стьобною» естетикою «ДемСокири» стоїть цілком серйозне бачення розвитку держави та конкретна програма. Коротко окреслити її ідею можна так: мінімум обмежень для економіки - максимум свобод для людей, менше чиновника – більше громадянина. Від інших політичних сил «Демократична Сокира» суттєво відрізняється і формально: в центрі партії стоїть не лідер, а ідея; партія не була куплена і перейменована «під вибори», а пройшла всі «кола пекла» – від збору підписів до реєстрації; партія не фінансується олігархами, а існує за рахунок пожертв її прихильників і регулярно звітує про надходження та витрати.

«По-перше слід знати, що ця партія не є олігархічною. По-друге, що ця партія не є жорсто централізованою, де є якийсь лідер, а по-третє – те, що ця партія хоче одного: ця партія хоче, щоб держава від людини, від громадянина відчепилася. Ця партія хоче, щоб бізнес перестали «кошмарити», ця партія хоче, щоб до людей перестали лізти в гаманець чи «в труси». І це партія, яка готова ці цінності захищати. Ця партія готова захищати бізнес, ця партія готова захищати людей, яким намагаються щось нав’язати і ця партія просто готова протидіяти усім спробам «нагнути» українське суспільство за допомогою державних каральних органів. Тому, якщо ви хочете партію, яка буде вас захищати від цього – ви самі маєте стати цією партією. І паралельно слід знати те, що ця партія залишається патріотичною. В нас безпрецедентна кількість ветеранів та волонтерів. Партія знає і визнає необхідність захищати українську державу. Бо якщо ми не захистимо державу, то не зможемо побудувати вільне суспільство у федеральному окрузі Російської Федерації», - вважає член Політичної ради «Демократичної Сокири» Віктор Трегубов.

Крім того, партія нащодавно презентувала перший в Україні інструмент прямої демократії та партійного контролю – мобільний додаток «Демократичної Сокири». З цим інструментом кожен прихильник партії зможе і буде впливати на рішення своєї партії в режимі онлайн.

«Було прийнято рішення, що ми випустимо додаток на відкритому блокчейні, який буде дозволяти людям голосувати не за принципом 1 людина – 1 голос, а залежно від донатів, активностей та заслуг перед партією. Саме цей додаток дозволить нам враховувати нерівноважний принцип голосів, залежно від того, хто як братиме участь, і дозволить нам краще розуміти чого хоче наш актив, чого хочуть наші донатори і наша партія», - розповів член Політичної ради «Демократичної Сокири» Антон Швець.

Зважаючи на характер цьогорічних виборів, «Демократична Сокира» прийняла рішення не висувати свою партію. Це обумовлено тим, що внесок на реєстрацію, а це понад 4 мільйони гривень, потрібно зібрати з прихильників. А витрачати гроші своїх людей, не гарантуючи результату – це не в дусі партії. Натомість «ДемСокира» висуває мажоритарників в низці міст. «Демократична Сокира» це не про «взяти і зробити» – це про ідеологію, впровадження якої займе не рік і не п’ять, це – гра в довгу. Долучайтеся!

Демократична Сокира | Житомир на Facebook http://bit.ly/d7zhytomyr
Програма партії: https://sokyra.party/ua/zagalna-programa-partii
Структура партії: https://sokyra.party/ua/personalities


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Демократична Сокира  
Матеріали по темі