Фоторепортаж

Коні, кози, голуби і фазани – на базі Житомирського університету облаштовують контактний зоопарк. Фоторепортаж

14 June 2019, 14:39

На території Житомирського національного агроекологічного університету завершують будівництво зоопарку, мешканцями якого будуть сільськогосподарські тварини. Облаштовують його на базі технологічного факультету (кафедра технології виробництва продукції тваринництва).

Доцент кафедри Володимир Ткачук розповідає: ферма давно працює при університеті, вона необхідна для проведення практичних та лабораторних занять студентів, проте в закладі вирішили зробити її відкритою ще й для дітей.

«Основна мета – щоб студенти могли на практиці закріпити навички роботи з тим чи іншим видом сільськогосподарських тварин. У подальшому це є запорукою розвитку студента як високваліфікованого спеціаліста. Друга мета – пізнавальна. Щоб дітки, які до нас приходять, побачивши, доторкнувшись до тварин, відчули, як б’ється їх серце, дізналися про них більше. Це буде спонукати малечу до збереження генофонду тварин, щоб у дітей з’являлися почуття до тварин, розуміння», – каже Володимир Ткачук.

У мультифермі, відкритій для загалу, мешкатимуть четверо коней (двоє звичайних та стільки ж поні), кози зааненської і тоггенбурзької порід, велика рогата худоба, кури, голуби поштові та декоративні, фазани. Збираються завести також овець і кролів.

У планах – організація екскурсій для дітей.

«Дітям шкільного віку це буде пізнавально. А ще це допоможе в подальшому визначатися зі своєю спеціальністю в житті – чи пов’язувати своє життя з тваринництвом, чи ні. Поки ми затверджуємо положення, завершуємо будівництво, за тижнів два-три, сподіваюся, будемо відкриті. Хоча вже і зараз до нас на ферму приходять на екскурсії школярі та дітки з таборів», – розповів Володимир Ткачук.

14 червня зоопарк сільськогосподарських тварин відвідала і наш фотокореспондент.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж 2017-2018 років у вузі реалізовувався проект «Поліпшення технічного стану та благоустрій водойм на території Ботанічного саду Житомирського національного агроекологічного університету» загальною кошторисною вартістю 1 млн 550 тис гривень. 14 вересня 2019 року голова обласної ради Володимир Ширма перевірив, як університет освоїв кошти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тварина агроекологічний університет зоопарк ферма  
Матеріали по темі