Події

У Житомирській області прокуратура взялася за «бізнесменів», в яких вилучили майже 1200 літрів алкогольних напоїв

27 June 2019, 19:54

Прокуратура Житомирської області вилучила майже 1200 літрів небезпечних для здоров’я людей алкогольних напоїв. Обвинувачені акти скеровані до суду.

Про це інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

«На Житомирщині судитимуть організовану злочинну групу, члени якої налагодили на території області збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв. Зокрема, у четвер, 27 червня 2019 року, прокуратурою області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно організованої групи у складі трьох осіб, які налагодили незаконне придбання з метою збуту, зберігання, транспортування з метою збуту та збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв», - йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, досудовим розслідуванням установлено, що житель Житомирського району з корисливих мотивів, не маючи відповідної ліцензії на торгівлю алкогольними напоями, з метою отримання неконтрольованого державою доходу, у травні 2018 року створив організовану злочинну групу, до складу якої увійшли двоє осіб – жителів міста Житомира. У подальшому зловмисники з травня минулого року по квітень поточного року, порушуючи вимоги податкового законодавства, здійснювали збут попередньо придбаних незаконно виготовлених алкогольних напоїв мешканцям Житомира та району.

«Під час санкціонованих обшуків виявлено та вилучено майже 700 літрів незаконно виготовлених алкогольних напоїв. Викрито і припинено протиправну діяльність організованої злочинної групи завдяки злагодженим діям прокуратури області та Управління захисту економіки в області. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України скеровано до Богунського районного суду міста Житомира для розгляду по суті», - інформують правоохоронці.

Також прокуратурою області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 1, 2 ст. 204 КК України (незаконне придбання з метою збуту, зберігання, транспортування з цією метою незаконно виготовлених алкогольних напоїв, а також незаконне виготовлення алкогольних напоїв).

«Установлено, що особа, житель Рівненщини, організував незаконне виробництво алкогольних напоїв, які збував на території Житомирської області. Під час проведених обшуків у місцях виготовлення алкогольної продукції та в місцях її збуту вилучено понад півтисячі літрів фальсифікованих алкогольних напоїв, компоненти та обладнання для виробництва такої продукції. Наразі, 26.06.2019, обвинувальний акт направлено до Олевського районного суду», - зазначили у прес-службі прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2019 року в Рівному співробітники податкової міліції «накрили» цех із виготовлення фальсифікованої горілки, яку продавали в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд алкоголь  
Матеріали по темі