Події

Подробиці поранення 10-річної дівчинки в Житомирській області: власник залишеної без нагляду зброї не нестиме відповідальності

2 July 2019, 09:57

6-річна дитина вистрілила з гвинтівки у свою 10-річну подругу на Житомирщині Сталося це у селищі Черняхів.

Дівчата прийшли в гості до 57-річного сусіда, аби поласувати шовковицею. Він же спочатку відлякував птахів від шовковиці, а потім поліз на дерево, а зброю залишив унизу. Діти ж подумали, що то іграшка. У поліції з’ясовують, хто винен у стрілянині - власник гвинтівки чи батьки дівчат, які залишили їх без нагляду, - йдеться у сюжеті ТСН.

У селищі тільки й мови про стрілянину. Власник зброї, з якої поранили дитину, досі не може оговтатися.

«Ще б подумав би, якби то хлопчаки, а то ж дівчатка. Добре, що не в око», - розповідає власник зброї Леонід Левандовський.

Чоловік каже, що й подумати не міг, що сусідська дітвора на таке здатна, тому й не спустився за гвинтівкою. Купив пневматичну зброю два роки тому, аби відлякувати птахів від шовковиці. Того вечора лишив її унизу, а сам поліз на дерево. У цю мить і прийшли дівчата.

«Поки я рвав, хвилини 3-4, аж тут чую хлопок такий. Оглядаюся – ця, менша вистрелила», - каже чоловік.

Менша 6-річна дівчинка вистрибнула на гору шиферу. Саме тут і лежала гвинтівка. Малій вистачило сили підняти зброю і натиснути на гачок. Вистрелила у бік подруги, яка стояла за метр-півтора.

Відео ТСН

10-рінча Катерина нині у лікарні. Дівчинка згадує, що бачила, як подружка навела на неї гвинтівку, але і подумати не могла, що зброя справжня.

«Я думала, що там немає нічого. І вона не знала, що вона заряджена, думала, що то іграшка», - розповідає постраждала дівчинка.

Куля потрапила дівчинці у груди і застрягла там. Лікарям знадобилося півтори години, аби дістати її.

«Досить важко було дістати кулю, так як вона була в межребір’ї. Потрібно було її акуратно дістати, щоб не пошкодити судини і нерви. Але лікарі справились і все добре», - розповідає в.о. завідувача хірургічного відділення обласної дитячої лікарні.

У селищі ж намагаються зрозуміти, хто більше винен: власник зброї, чи батьки дівчат.

«Батьків потрібно штрафувати, чому ви не дивитесь за дитиною. І той дядько, де він поклав рушницю, що дитина знайшла», - питають односельці.

Проте у поліції кажуть, що чоловік хоч і мав пильнувати зброю, але покарання нести не буде, оскільки правил зберігання пневматичної зброї немає.

«Особливого дозволу на це не потрібно. Тобто нести відповідальність власник зброї не буде», - розповіла співробітниця Черняхівського РВ поліції Ольга Бондарчук.

Бабуся ж пораненої дівчинки у всьому винуватить батьків дитини, яка стріляла. Переконує, що малу часто залишали саму: «Вона дуже жвава і без нагляду».

Так само вважають і у поліції. Батько дівчинки свою провину хоч і визнає, але каже, що у цій ситуації винні всі.

«Усі винні: і дитина, і чоловік. Вона ж думала, що то іграшка», - розповів батько 6-річної дівчинки Олександр Гівці.

Чоловік переконує, що донька дуже переживає за подругу і сподівається, що вона одужає і якнайшвидше повернеться додому.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 28 червня у Черняхові Житомирської області 6-річна дівчинка вистрелила в подружку з пневматичної гвинтівки.

Житомир.info за матеріалами ТСН

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя поранення дитина рушниця постріл  
Матеріали по темі