Місто

​Реконструкцію житомирської «Спартак Арени» планують завершити до матчу ФК «Полісся» наприкінці липня

17 July 2019, 12:35

Будівельні роботи на стадіоні «Спартак Арена» планують завершити впродовж наступних двох тижнів, щоб ФК «Полісся» зіграв перший матч проти вінницької «Ниви» в сезоні 2019-2020 в Житомирі.

Про це в коментарі Житомир.info повідомив мер Сергій Сухомлин.

«Ми робимо все, щоб 27 липня наша команда з командою Вінниці зіграла домашній матч на стадіоні в Житомирі, щоб житомирські вболівальники могли повболівати за команду, а не їхати в Новоград-Волинський, чи в інше місто Житомирської області. Ми робимо все, щоб за документами і за роботами ми були готові до цього матчу. Я думаю, що на цьому тижні ми повністю закінчимо оформлення всіх документів для того, щоб 27 числа команда прийняла домашній матч на нашому рідному стадіоні «Спартак Арена», - сказав Житомирський міський голова.

За його словами, до початку наступного тижня спортивний об’єкт може бути зданий в експлуатацію.


«У нас дві черги. Ми всі пам’ятаємо, що спочатку була реконструкція самої спортивної арени, після цього ще додали прилеглі території та вхідні групи і там ще йдуть роботи. Вони будуть здані трішки пізніше, але для того, щоб отримати сертифікацію для проведення матчу і підготувати стадіон для гри, ми повинні здати всі документи для того, щоб він у нас був прийнятий в експлуатацію. Перша черга – це, власне, поле, трибуни, роздягальні і все, що потрібне для проведення матчу», - каже Сергій Сухомлин.

Разом із тим, мер прокоментував чутки про заходи політичної агітації від одного із кандидатів в народні депутати на стадіоні напередодні виборів.

«Політична агітація на стадіонах заборонена законодавством і поки що ми не плануємо проводити даний захід», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, у липні на житомирському стадіоні «Спартак» пожвавились роботи.

15 червня міський голова Сергій Сухомлин провів екскурсію стадіоном «Спартак» і розповів про можливу дату відкриття.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2017 року на повторних торгах тендер на реконструкцію стадіону виграла житомирська фірма «Комунальник». 19 березня 2018 року мер Сергій Сухомлин повідомив про початок реконструкції стадіону «Спартак». На початку жовтня 2018 року начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов говорив, що після змін та коригування проєкту, вартість реконструкції стадіону станом на 15.08.2018 становила 45 млн 577 тис. 888 грн, з них будівельні роботи – 34 млн грн. На сесії 7 лютого 2019 року депутати проголосували за виділення на реконструкцію стадіону «Спартак» ще 7,6 млн грн, а до цього вже заплатили 22 млн грн.

25 лютого 2019 мер Сергій Сухомлин повідомив, що в режимі реального часу спостерігатиме за реконструкцією стадіону «Спартак». 1 березня 2019 року пресслужба Житомирської міської ради повідомляла, що на стадіоні «Спартак» повністю виконанні роботи з підготовки основи під штучне покриття, з улаштування фундаментів під трибуни, влаштовано монолітні фундаменти під цифрове табло та коментаторську кабіну, виконано монтаж каркасу коментаторської кабіни тощо.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Спартак реконструкція стадіон футбол  
Матеріали по темі